AniCura Dyrehospital, Viby

FAKTA

Bygherre
AniCura Århus Dyrehospital

Totalentreprenør
Lyngby Entreprise A/S

Arkitekt
Cubo arkitekter

Entrepriseform
Totalentreprise

Areal
1100 m² nybyg
280 m² ombygning

Periode
2023-2024

Energi
BR18

Ydelser
Ingeniørrådgivning

Referenceperson
Thomas Lund, tl@lyngby-as.dk

Om- og tilbygning til AniCura Dyrehospital i Viby

AniCura Aarhus Dyrehospital er et døgnåbent henvisningshospital der modtager henvisningspatienter fra hele landet. De tilbyder behandling af akutte lidelser, både i dag- og nattetimer.

AniCura udvider og renoverer deres dyrehospital for at få mere plads og bedre forhold. Der bliver bygget en ny tilbygning fordelt på 2 etager med et samlet areal på 1.100 kvm. Derudover renoveres 280 kvm i det eksisterende dyrehospital.

Tekniske installationer
I projektet har vi især fokus på, hvordan om- og tilbygningen tilpasses AniCuras behov og ønsker. Stueetagen i den nye tilbygning omfatter blandt andet operationsstuer, hundestald, kattestald, foderkøkken, vaskeri, polyklinik, røntgen, sterilcentral og laboratorie. Stueetagen har mange funktioner og er installationstung, hvilket kræver nøje planlægning. På 1. sal er kontor, administration, møderum, kantine, omklædning og hvilerum.

Et hospital i drift
Da dyrehospitalet er i drift under byggeprocessen, er det essentielt, at byggeprocessen tager højde for, at dyrehospitalets drift ikke forstyrres. For at minimere generne starter ombygningen først, når tilbygningen er færdigbygget og funktioner i den eksisterende bygning er flyttet til den nye tilbygning.

Godt indeklima og arbejdsmiljø
Projektleder, Mads Hallberg, uddyber:

“Vores mål som ingeniørrådgiver er at sikre, at AniCura får et færdigt byggeri, der både lever op til deres forventninger og er tilpasset deres specifikke behov. Vi har især haft fokus på, hvordan vi kan sikre et godt indeklima og arbejdsmiljø for alle brugere – både for personale, patienter og ejere.”

Ingeniørydelser
Som ingeniørrådgiver på projektet har vi projekteret bærende konstruktioner, VVS, ventilation, EL og brand. Derudover har vi projekteret varmetabsramme, indeklima og dagslysberegninger.

Projektet forventes færdigbygget i januar 2024.