All Posts By

Astrid

Vonsild Sognehus klar til brug

Nyhed / Vonsild Sognehus klar til brug

29. august 2019

Unikt kulturbyggeri: Vonsild Sognehus klar til brug

I Vonsild ved Kolding har vi netop afleveret et nyt og meget unikt sognehus. I samarbejde med Cubo Arkitekter fik vi i foråret 2018 til opgave at opføre det nye sognehus i Vonsild.

Projektet er netop blevet afleveret.

Baggrund

I Vonsild ligger en helt særlig kirke. Den gule nyklassicistiske kirke fra 1824 er tegnet af arkitekt C.F. Hansen. Kirken repræsenterer et unikt stykke danmarkshistorie, da den adskiller sig fra de hvide middelalderkirker, der ligger som perler i det danske landskab.

Det er derfor et helt særlig historisk byggeri og kulturmiljø, som det nye sognehus skal passe ind i.

Sammenhæng mellem kirke og sognehus

Det er Cubo Arkitekter, som har tegnet Vonsild Sognehus.

Sognehuset har en særlig rumlig identitet. Huset er formet som en serie af rum, der – ude som inde – fremstår i en samlet helhed. Den diskrete fremtoning og fortrolige stemning skabes gennem rolige gentagelser i materialer, der er i pagt med kirken og dens farveskala.

På trods af den gule træ-facade på det nye sognehus, så fremstår huset roligt og afdæmpet. Langs bygningen skaber hvide fiberbetonelementer en åben loggia, der binder husets funktioner sammen og sikrer et diskret udtryk.

Den monotone søjlerække former en neutral baggrund, der sætter kirken yderligere i scene.

Facaden orienterer sig ligesom kirken ud mod lokalsamfundet. Men i modsætning til kirken er sognehuset tilbagetrukket for ikke at tage fokus fra kirken. For yderligere at markere sammenhængen mellem kirken og sognehuset er belægningen foran kirken ført hen til sognehuset.

Ét sognehus – flere funktioner

Samtidig med at sognehuset skal fremstå diskret og i pagt med det omkringliggende miljø, skal huset også åbne op og danne rammerne for forskellige sociale aktiviteter.

Sognehuset er i ét plan og har fokus på indbydende indgangspartier og lysindfald. Funktionerne i den aflange bygning er delt op i to. Kapel og graverfaciliteter til kirkegårdens personale ligger i den ene ende. Herefter følger et gennemgående overdækket uderum i bygningens bredde. I den anden ende ligger kontorer, undervisningsfaciliteter og et multirum.

Ambitionen er, at sognehuset skal åbne op for lokalsamfundet og tilbyde oplevelser og aktiviteter for et mangefold af brugere i alle alders- og målgrupper. Derfor er der også etableret særlige forhold for handicappede.

Læs mere om Vonsild Sognehus her.


Teamet var:

Totalrådgiver: Cubo Arkitekter

Ingeniør og byggeleder: LB Consult

Hovedentreprenør: J. Falk-Petersen

Læs Cubo Arkitekters beskrivelse og tanker bag arkitekturen her.


Vend tilbage til nyheder.

Myretuen viser vejen

Myretuen

Nyhed / Myretuen viser vejen for bæredygtigt byggeri

28. august 2019

Myretuen viser vejen for bæredygtigt byggeri

Myretuen viser vejen for bæredygtigt byggeri

Myretuen

Vores bæredygtige børnehave Ny Myretuen er endnu ikke afleveret, men er allerede kommet i fornemt selskab i Circularity Cities nyeste case-samling “Cirkulære bygninger i danske kommuner”, som et eksempel på hvordan man kan implementere cirkulær økonomi i byggerier.

Find case-samlingen her.


Arkitekturen

Arkitektfirmaet Frost Larsen har tegnet Ny Myretuen.

Læs deres beskrivelse og tanker bag arkitekturen her.

Tak til Arkitektfirmaet Frost Larsen for lån af visualiseringsmaterialet.


Læs også LB Consults reference her.

Vend tilbage til nyheder.

Kolding Sky

Kolding Sky

Nyhed / Kolding Sky

28. juni 2019

Kolding Sky – 19 etager, 70 meter og 99 lejligheder

Kolding Sky er navnet på den 70 meter høje bygning, der skal danne rammen om 99 lejelejligheder i Kolding. LB Consult har netop indgået en aftale med AP Pension om bygherrerådgivning på højhuset.

 

Kolding Sky

19 etager, 70 meter og 99 lejligheder – i alt ca. 9.680 kvm – er på vej i Design City i Kolding. Med sin placering centralt i Kolding får lejlighederne i Kolding Sky en enestående udsigt over både fjorden og byen.

Projektet har ambitiøse målsætninger om at blive Koldings nye vartegn, der samtidig markerer visionen om Design City Kolding som en bydel, der vægter bæredygtig produktion og moderne løsninger.

 

Bag Kolding Sky står AP Pension, der tidligere på året købte grunden og projektet af Design City Vest. Højhuset er tegnet af Arkitema og forventes at stå færdigt i første halvår af 2021.

 

Kolding Sky er et virkelig visionært og spændende projekt, som vi glæder os til at realisere,” siger direktør i LB Consult, Lars Bager.

De kommende beboere kommer til at bo i en arkitektonisk perle, hvor de både bor midt i byen samtidig med, at de har udsigt til fjorden og har naturen lige udenfor hoveddøren. Vi er glade for samarbejdet med AP Pension, og vi ser frem til at være bygherrerådgivere på dette unikke projekt, der både skaber nogle spændende rammer for beboerne og et nyt vartegn for Kolding.”


Arkitekturen

Arkitema Architects har tegnet Kolding Sky.

Læs deres beskrivelse og tanker bag arkitekturen her.

Tak til Arkitema for lån af visualiseringsmaterialet.


 

Læs også om LB Consults andet store Design City-projekt her.

Læs mere om Design City-projektet her.

 

Vend tilbage til nyheder.

 

 

Risskov Brynet, Aarhus

Risskov Brynet

Nyhed / Risskov Brynet, Aarhus

24. juni 2019

Risskov Brynet 9 – DGNB Guld-byggeri på vej til Risskov Brynet

LB Consult er ingeniørrådgivere på nyt bæredygtigt byggeri i det nye boligområde Risskov Brynet i Aarhus. Det er målet, at projektet skal certificeres med DGNB Guld.

 

På det tidligere erhvervsområde ved Bryggervej i Aarhus tæt på by, skov, strand og uddannelsesinstitutioner skyder et nyt boligområde op.

Projektet har været i gang siden 2014 og går nu ind i den næste etape, hvor LB Consult er tilknyttet som rådgivere. Projektet er placeret i den østlige ende af Risskov Brynet og bliver områdets ansigt, når man ankommer fra denne side.

Bebyggelsen består af tre ens boligenklaver, der hver består af 4 rækkehuse i to plan og 9 lejligheder omkring en fælles opgang. Bygherre er Bryg K/S, der er ejet i fællesskab af Domis Ejendomme og Nrep.

DGNB-profil

Bæredygtighedsprofilen skal skinne klart igennem i Risskov Brynet. Derfor er det også målet, at den næste etape skal certificeres med DGNB Guld. For at opnå certifikatet skal boligerne udmærke sig som et bæredygtigt byggeri, der både har fokus på minimering af klimabelastninger, god totaløkonomi med fokus på bæredygtig drift samt gode og sunde rammer for beboerne.

I arbejdet med boligerne er der derfor et stort fokus på at benytte de helt rigtige materialer, der er udvalgt med omtanke for både miljømæssige, økonomiske og sociale aspekter.


Kort om Risskov Brynet

Boligerne i Risskov Brynet henvender sig til både studerende, familier og seniorer, og det er visionen at skabe et varieret boligområde, hvor der er plads til alle.

Når bydelen står færdigbygget i 2020/2021, rummer den 125.000 etagemeter bolig, ca. 5000 indbyggere samt et mindre areal til erhverv i form af bl.a. to dagligvarebutikker.

Området etableres med et naturkoncept for hver blok og indeholder grønne områder, grill- og bålpladser, fodboldbaner, børnehave, indkøbsmuligheder samt udendørs fitnessredskaber. Der er desuden mulighed for at deltage i en delebilsordning.


 

Læs mere om projektet her.

Vend tilbage til nyheder.

 

 

Plejehjem Ny Grønningen, Tinglev

Plejehjem Ny Grønningen

Nyhed / Konkurrence vundet

17. juni 2019

Plejehjem Ny Grønningen, Tinglev

Vi har sammen med Arkitektfirmaet Frost Larsen, Wad Landskabsarkitekter og Arkitekterne rasmusrasmus vundet totalrådgivningsopgaven vedrørende det nye plejehjem Ny Grønningen i Tinglev.

Plejehjem Ny Grønningen

MIT HJEM – VORES HUS

Under overskriften Mit Hjem – Vores Hus er plejehjemmet Ny Grønningen i Tinglev et bud på fremtidens plejecenter, hvor hjemlighed og fællesskab er omdrejningspunkterne.

Centralt for det nye plejehjem Ny Grønningen er at skabe følelsen af hjem. Den arkitektoniske hovedidé bygger derfor på at skabe rammerne for en hverdag, der minder om det liv, beboerne altid har levet.

De 24 boenheder udformes som individuelle ”parcelhuse”, hvor hver boenhed har sin egen hoveddør frem for at ligge side om side med de øvrige enheder på en institutionsgang. Dette understreger, at boligen er beboernes hjem – ikke en institution.

 

Som en del af projektet skal der udformes et fælleshus.

Mens boenhederne finder inspiration i hjemlige rammer, rummer fælleshuset nogle helt andre arkitektoniske værdier og elementer, som understreger de offentlige og udadvendte funktioner i huset. Her kommer man for at spise og være social – gerne sammen med naboer, bekendte og pårørende.

Fælleshusets funktioner har også stor værdi for Tinglev som by.  Det nye Grønningen skal være et attraktivt og indbydende bo- og mødested for beboerne og deres familier, men det skal også være et naturligt mødested for Tinglevs borgere. Fælleshuset skal derfor rumme flere udadvendte funktioner, som tiltrækker forskellige brugergrupper.

 

Vi glæder os til at komme i gang med projektet, der forventes at stå færdigt i sommeren 2021.

 

Læs mere om projektet her.

Tak til Arkitektfirmaet Frost Larsen for lån af visualiseringer.

 

TEAMET ER

Arkitektfirmaet Frost Larsen A/S

Arkitekterne rasmusrasmus Aps

Wad Landskabsarkitekter

LB Consult – Rådgivende Ingeniører A/S

 

 

Medarbejdernyt

Nyhed / Nye medarbejdere

16. maj 2019

Medarbejdernyt

4 NYE MEDARBEJDERE I LB CONSULT

Vi byder fire nye kollegaer hjerteligt velkommen og er glade for, at de vil være en del af LB Consult. Mød dem her:

Henning Gregersen
VVS/VE-installatør
heg@lb-consult.dk + 23 20 66 89

Henning kommer fra en stilling hos OBH Rådgivende Ingeniører i Odense. Han har erfaring med rådgivning, projektering og udførelse inden for VVS-installationer og energioptimering og har arbejdet med alt fra mindre private byggesager til store ESCO renoveringsprojekter. Henning er tilknyttet vores kontor i Kolding.

 

 

Claus Tæstensen
El-installatør
clt@lb-consult.dk + 21 81 51 43

Claus er uddannet el-installatør og kommer fra en stilling hos Sweco. Han har gennem årene som rådgiver og elektriker fået bred erfaring med alle aspekter af elektriske installationer i alle typer af byggerier. Claus projekterer i øjeblikket vores mange almene boligprojekter på Djursland. Claus er tilknyttet vores kontor i Kolding.

 

 

Nermin Harbas
Bygningskonstruktør
nha@lb-consult.dk + 21 54 51 33

Nermin er uddannet tømrer og har 13 års erfaring fra faget inden han blev uddannet bygningskonstruktør. Nermin er tilknyttet vores kontor i Aarhus, hvor han i første omgang dels projekterer to boligprojekter henholdsvis i Ryomgård og på Ceres Allé 11 i Aarhus, og dels projekterer han bulkhaller på Aarhus Havn for SDK Shipping.

 

 

Kasper Nygaard
El-installatør
kan@lb-consult.dk + 21 26 57 98

Kasper er uddannet el-installatør i 2013 og han har bl.a. sejlet som El-mester for DFDS, inden han fik sin egen installationsforretning. Kasper har erfaring med industri, almene boliger, jernbaner (DSB og Banedanmark anlæg) og VE-anlæg. I øjeblikket projekterer han 101 boliger i Åbyen i Aarhus C. Kasper er tilknyttet vores kontorer i Aarhus og Grenaa.

 

 

 

 

 

4 nye projekter på Djursland

Nyhed / 4 nye projekter på Djursland

2. maj 2019

4 nye projekter på Djursland

De sidste par måneder har været både hektiske og spændende med flere nye projekter, der skulle igangsættes og afleveres inden for kort tid.

Særligt fire almene boligprojekter på Djursland har stjålet vores tid og ressourcer.

Kolind, Ryomgård og Hornslet…

… er tre satellitbyer på Djursland, hvor vi projekterer almene boligprojekter for Aalsrode Tømrerfirma og den almene boligorganisation djursBO. Projekterne omfatter i alt knap 7.800 kvm.

De fire projekter er:

1. Tingvej i Hornslet

3 punkthuse i 4 etager med i alt 55 boliger fordelt på 3330 kvm.

2. Mejerivej i Kolind

3 dobbelthuse i 1 plan. 6 boliger med et samlet areal på 420 kvm.

3. Ryomgård Midtby

3600 kvm bolig fordelt på 3 blokke i 3 etager.

4. Drasbeksgade i Kolind

375 kvm bolig fordelt på 2 etager med 6 lejligheder.

 

 

 

Christiansbjerg Dagtilbud

Nyhed / Konkurrence vundet

9. april 2019

Christiansbjerg Dagtilbud

Sammen med RUBOW Arkitekter har LB Consult vundet totalrådgiveropgaven på et ca. 1000 kvm stort dagtilbud på Christiansbjerg i Aarhus.

 

Den nye daginstitution på Christiansbjerg skal rumme ca. 120 børn fordelt på to børnehavegrupper og fire vuggestuegrupper. Der er fra bygherres side lagt vægt på fleksibilitet i indretningen, så rummene let kan følge med institutionens behov, men også så der er mulighed for at indrette mindre og trygge børnemiljøer i den store institution.

LB Consult og RUBOW Arkitekter har et langt og tæt samarbejde om at udvikle moderne børnemiljøer, hvor barnets udvikling understøttes af de fysiske rammer. Hos LB Consult har vi et stort fokus på at finde de rigtige tekniske løsninger, så vi skaber rum, hvor børnene trives. Derfor er vi særligt opmærksomme på indeklima, akustik og dagslysforhold, når vi projekterer institutions- og skolebyggeri. Samtidig har vi fokus på, at daginstitutionen er let at drifte samt at materialerne kræver minimal vedligeholdelse, så personalet kan fokusere på deres kerneydelse.

Vi glæder os til at fortsætte det gode samarbejde med RUBOW Arkitekter og Aarhus Kommune, Børn og Unge.

 

 

 

Klostergade 28-30

Reference / Erhverv og Kontor

Klostergade 28-30, Aarhus C

      

Fakta

Bygherre

Ejendomsselskabet Olav de Linde

Entrepriseform

Fagentreprise

Areal

500 kvm

Periode

2018-2019

Energi

BR18

LB Consults ydelser

Ingeniørrådgivning inden for konstruktioner og statik, el, VVS, ventilation, akustik og energi

Referenceperson

Morten Thomassen, Ejendomsselskabet Olav de Linde


Tilbage

Til- og ombygning af gammelt baghus til kontorlokaler

For Ejendomsselskabet Olav de Linde udfører vi teknisk rådgivning og bistand i forbindelse med om- og tilbygning af et gammelt baghus, der udlejes til kontorlokaler.

Tilbygningen omfatter opførelse af 2 nye etager på baghuset, som bliver bygningens nye 3. og 4. sal. Med tilbygningen får baghuset samme højde som forhuset, der har facade ud mod Klostergade. Den eksisterende 2. sal i baghuset bygges om, mens 3. og 4. sal i forhuset skal bygges sammen med tilbygningen på baghuset.

Der opføres nyt elevatortårn til alle etager og udvendige trapper til stue og kælder.

Opførelsen af de nye etager oven på det gamle baghus giver nogle udfordringer med de eksisterende fundamenter, da de ligger i et område, som er særligt følsomt over for sætninger. Udfordringen er løst ved en kombination af pressede minipæle under eksisterende fundamenter samt skruepæle.

Arkitektonisk udføres tilbygningen med en dobbelt manzard. Derudover etableres der tagterrasser og en in situ støbt elevatorkerne.

LB Consult yder ingeniørrådgivning inden for alle fag og udfører udbud og fagbeskrivelser. Projektet udføres i fagentreprise..

Nationalparkcenter Thy

Nationalparkcenter Thy

Nyhed / Konkurrence vundet

4. april 2019

Nationalparkcenter Thy

Vi er glade for at kunne fortælle, at LB Consult i samarbejde med LOOP Architects, SLA og COAST har vundet konkurrencen om at blive totalrådgiver på det kommende Nationalparkcenter Thy i Nr. Vorupør.

Med holdets vinderforslag får Nationalpark Thy et ydmygt, men på samme tid markant formidlingscenter, der fletter klitheden, havet og byen sammen. Centret åbner op og inviterer nationalparkens brugere og besøgende ind i ly og skubber dem på samme tid ud i Nationalparken, hvor oplevelserne findes. Nationalparkcentret bliver dermed en destination med stor værdi for lokalområdet.

Med sin unikke placering på kanten af Vesterhavet er det afgørende, at bygningen er robust og at materialerne kan tåle de kraftfulde vind- og vejrforhold. Vinderforslaget lægger op til at lade klitten overdække de indendørs formidlingsrum. På den måde indgår bygningen som en del af den landskabelige oplevelse ved at koble det store landskab sammen med formidlingen af samme. Byggeriet opføres i betonelementer bestående af sammenstøbte vægge og dæk, som sikrer længst mulig levetid i et meget hårdt miljø.

Med fire ”åbninger” drages de besøgende både ind i læ og ud i den storslåede natur. Tanken er, at ligegyldig fra hvilken side, man kommer til centret, drages man af kigget igennem bygningen, ud mod havet, horisonten, byen, parken eller himlen. Med enkle virkemidler opnår centret dermed en rumlig formidling af omgivelserne. Fra klitlandskabet på bygningens tag vil der være et 360 graders udsigtspunkt over parken.

Forståelsen af Nationalparkcenter Thys behov og ønsker forenes i en poetisk løsning, hvor enkle og robuste disponeringer på fortrinlig vis integrerer klitheden som det overordnede tema i arkitekturen. Betonmurene skaber en skalamæssig forbindelse mellem byens huse og det store indre og klitten på pladsen videre til den uendelige klithede,” udtaler bygherre i evalueringen af konkurrenceforslaget.

 

Holdet er

LOOP Architects A/S – Totalrådgiver

LB Consult A/S – Ingeniør

SLA A/S – Landskab

COAST v/Rasmus Hjortshøj – Formidlingskonsulent

 

Vi ser frem til samarbejdet og glæder os til at komme igang med projektet.

 

Tak til LOOP og SLA for lån af visualiserings- og tegningsmaterialet.