Myretuen

Nyhed / Bæredygtig naturbørnehave

22. november 2019

Bæredygtig naturbørnehave afleveret

Genbrugsfutter af gulvklude, møbler købt i en genbrugsbutik, jordvarme, solceller og græs på taget – og boller i ovnen. I den genopførte børnehave, Myretuen i Tørring, summer huset stadig af visionerne om natur, udeliv og bæredygtighed, som den gamle børnehave gjorde.

LB Consult har været en del af totalrådgiverteamet på den nye Myretuen, der netop er afleveret.

11. oktober flyttede de knap 50 børnehavebørn ind i de nye rammer, der erstatter den tidligere gårdbørnehave.

 

Myretuen

Natur, genbrug og bæredygtighed gennemsyrer Myretuen

Den nye børnehave er i pagt med naturen, der omgiver den. Naturperspektivet er tydeligt både i udformningen af bygningen og de grønne udearealer. Kerneværdierne er natur, dyr og udeliv. Derfor er der græs og solceller på taget, og den ene side af bygningen er lavet til en stor træterrasse, hvor inde- og uderum smelter sammen. De blå plastikfutter til forældrenes sko er skiftet ud med omsyede gulvklude, der kan vaskes og bruges igen og igen, og kontormøblerne er købt i en genbrugsforretning.

Arkitektonisk er huset præget af et stort fællesrum i midten med et pædagogisk køkken som husets hjerte. Her kan pædagoger og børn sammen bage boller og lave mad, og børnene lærer om vejen fra jord til bord. I et bladløst træ i midten af rummet hænger børnetegninger og papirklip. Træet stod næsten det samme sted, dengang der var legeplads på grunden, hvor den nye Myretue er opført. Mens byggeriet har stået på, har træet ligget i en garage og tørret, så det kunne genbruges i det nye fællesrum.

På legepladsen, der stadig er under opbygning, holder høns og grise liv i udearealerne. Her har børnehaven ønsker om at bygge et madpakkehus, der også kan bruges af byens børnefamilier i weekenderne, samt et orangeri bygget af vinduerne fra den gamle Myretuen, som er under nedrivning.

Naturprofilen understøttes af, at byggeriet er opført efter DGNB-principper.

 

 

Læs mere om Myretuen her.

Tak til Arkitektfirmaet Frost Larsen for lån af visualiseringsmaterialet.

 

Vend tilbage til nyheder.

 

 

Leave a Reply