Bæredygtige boliger i Bendixminde

FAKTA

Udvikler
Brdr. Thybo Ejendomsudvikling

Arkitekt
FLÆKS

Totalentreprenør
Brdr. Thybo Huse

Areal
Terrassehusene: ca. 3563 kvm
Nabolagene: ca. 3637 kvm

Periode
Terrassehusene: 2020-2021
Nabolagene: 2020-2022

Energi og bæredygtighed
Terrassehusene: Svanemærkning, EU-blomsten, FSC-certificeret træ, LAR

Ydelser og ansvar
Bygherrerådgivning, tilsyn og mangelgennemgang

Kontaktperson
Rasmus Kjær
rk@bteu.dk
Brdr. Thybo Ejendomsudvikling

BENDIXMINDE - ET BÆREDYGTIGT BYOMRÅDE

Bendixminde er et bæredygtigt byområde i Odder. Bæredygtighed og klimahensyn er nøgleordene på de i alt 83 boliger, som udvikles af Brdr. Thybo Ejendomsudvikling. Projektet er opdelt i 2 etaper: 1) Terrassehusene og 2) Nabolagene.

I forlængelse af Odder Kommunes fokus på klima og bæredygtighed prioriterer projektet naturen og biodiversitet. Udearealerne bærer præg af varieret “vild” beplantning og stendiger til insekter.

Terrassehusene – Svanemærkning og EU-blomsten

Terrassehusene består af 35 bæredygtige rækkehuse fordelt på 4 blokke, som ligger i en forskudt trappelignende struktur.

Boligerne lever op til høje krav for bæredygtighed, og projektet er tildelt Den frivillige bæredygtighedsklasse. Derudover er rækkehusene Svanemærket. Det indebærer, at alle byggematerialer er godkendt og lever op til en række specifikke krav. Projektet efterlever desuden de kriterier, som er nødvendige for at få tildelt EU-blomsten. Det er samtidig også ambitionen, at boligernes indeklima skal have den laveste miljøbelastning som muligt. Derfor består det bærende konstruktionssystem af FSC-certificeret træ.

Generelt fremstår boligerne grønne og klimavenlige, fordi løsningerne er tænkt i et bæredygtigt øjemed. Boligerne har blandt andet egne varmepumper og solcelleanlæg, forberedelse til opladestik for elbiler, sedumplanter på alle hustagene og synlige kanaler samt smågrøfter, der fører regnvandet ned i regnvandsbassiner.

Nabolagene – Moderne seniorvenlige boliger

Boligerne er opført under temaerne: Mangfoldighed, fællesskab og biodiversitet. Byggeriet består af 48 bæredygtige seniorboliger med øje for bevægelighed og tilgængelighed. Boligerne omkranser et fælleshus, der placerer sig i midten. Det skal skabe fællesskab og nærvær i kvarteret.
Nabolagene indeholder både 16 rækkehuse og 32 lejligheder, der fordeler sig mellem 65 m2 og 86 m2.

Mellem husene er der plantet hjemmehørende arter for at fremme biodiversiteten. Derudover er der fokus på, at fællesskabet skal skabe grobund for fællesaktiviteter, nærvær og en grønnere fremtid i boligkvarterene.

LB Consults ydelser

Vi har i LB Consult haft stort fokus på at sikre ønsker og krav til byggeriet af både Terrassehusene og Nabolagene. Vi deltager i løbende bygherremøder, bygherretilsyn og mangelgennemgange for at sikrer projekterne den højeste kvalitet. Igennem hele projektet har vi haft fuld fokus på høj kvalitet, bæredygtige løsninger og lave driftsomkostninger.