Bæredygtige boliger i Bendixminde

Bendixminde er et bæredygtigt byområde i Odder, hvor naturen omkranser boligerne. Bæredygtighed og klimahensyn er nøgleordene på de i alt 83 boliger, som opføres af Brdr. Thybo Ejendomsudvikling. LB Consult er bygherrerådgiver på projektet.

Den blandede boligbebyggelse, som opføres af Brdr. Thybo Ejendomsudvikling, bliver gennemført i to etaper. Etape 1 er døbt Terrassehusene og består af 35 familievenlige rækkehuse, mens etape 2 er et moderne seniorbofællesskab kaldet Nabolagene.

Netop mangfoldigheden i beboersammensætningen er et af fokusområderne bag projektet. Mellem husene vil biodiversiteten få lov at blomstre. En lille dam og regnvandskanaler, varieret vild beplantning og stendiger til insekter er indtænkt i fællesarealerne, der også tæller shelters, en legeplads og et fælleshus. Tilsammen skaber det nogle mangfoldige rammer med et inkluderende fællesskab.

Terrassehusene og Nabolagene er eksempler på fremtidens boliger, fordi der er stort fokus på at belaste klimaet så lidt som overhovedet muligt.

TERRASSEHUSENE – SVANEMÆRKNING OG EU-BLOMSTEN

I Bendixminde er man i fuld gang med at opføre 35 bæredygtige rækkehuse fordelt på 20 stk. 1-plans boliger á 86 m2 og 15 stk. 1-plans boliger på 103 m2. Rækkehusene er opdelt i 4 rækker som placeres forskudt af hinanden.

Boligerne skal leve op til høje krav for bæredygtighed, og projektet er tildelt Den frivillige bæredygtighedsklasse. Derudover skal rækkehusene Svanemærkes, hvilket blandt andet indebærer at alle byggematerialer skal godkendes og leve op til en række krav.

Boligerne fremstår grønne og klimavenlige med energiløsninger der i høj grad tager højde for miljøet. Derudover er der tænkt i bæredygtige baner på flere parametre. Boligerne skal blandt andet have egne varmepumper og solcelleanlæg. Et opladestik til elbiler er prioriteret til samtlige rækkehuse.

Projektet efterlever de kriterier, som er nødvendige for at få tildelt EU-blomsten – den bedst mulige certificering. Desuden er det ambitionen, at boligernes indeklima skal have den laveste miljøbelastning som muligt. Derfor har man valgt, at FSC-certificeret træ skal bruges som bærende konstruktionssystem.

Sedumplanter pryder alle hustagene. Synlige kanaler og smågrøfter fører regnvandet mod de nyetablerede regnvandsbassiner. På den måde går ingen ressourcer til spilde, men gavner derimod den omkringliggende natur i Bendixminde

Alle visualiseringer lånt af: Brdr. Thybo Ejendomsudvikling

NABOLAGENE – FÆLLESSKAB OG LIVSGLÆDE

Nabolagene består af 48 bæredygtige seniorboliger med øje for bevægelighed og tilgængelighed for de kommende beboere.

Byggeriet omfatter både rækkehuse og lejligheder samt et fælleshus. Boligerne placerer sig i en cirkellignende formation. Arealet i midten er tiltænkt fælles opholdsarealer hvor fællesskab og nærvær er i højsædet. Hvert hus har sin egen terrasse, som giver mulighed for afslapning, samvær og privatliv.

Nabolagene indeholder 2 boligstørrelser på hhv. 16 stk. 1-plans boliger á 86 m2 og 32 stk. lejligheder á 65 m2.

OM DENNE NYHED

DEL NYHED