Reference / Bolig

Boligselskabet Danbo, Nordborg

      


Fakta

Bygherre

Boligselskabet Danbo

Arkitekt

Arkitekterne Blaavand & Hansson A/S og Mangor & Nagel Arkitekterne A/S

Hovedentreprenør

Bo Michelsen A/S

Areal

6.800 m2

Periode

2016-2019

Energi

BR15

LB Consults ydelser

Ingeniørrådgivning

Referenceperson

Jakob Andersen, Mangor & Nagel Arkitekterne

Rækkehuse, fælleshus og udearealer

Boligselskabet Danbo nedriver 234 boliger i tre etagers boligblokke og opfører i stedet 62 moderne rækkehuse i 1 etage som tæt-lav bebyggelse i deres afdeling 1 i Nordborg. Dette sker på baggrund af en ændret efterspørgsel efter rækkehuse frem for lejligheder.

De 62 rækkehuse bygges på de eksisterende fundamenter. Cirka halvdelen af rækkehusbebyggelsen opføres efter tilgængelighedsprincippet (Landsbyggefondens krav om tilgængelighed), mens de resterende rækkehuse skal have niveaufri adgang.

Boligerne opføres med egen carport og udhus, og i forbindelse med den fremtidige boligbebyggelse opføres et 200 m2 fælleshus.

De nye boliger er designet med henblik på at skabe et godt sammenspil med omgivelserne. Det nye fælleshus ligger centralt placeret i området, og beboerne trækkes derfor ind i huset uanset, hvilken bolig man ankommer fra.

LB Consult projekterer de bærende konstruktioner, energi, VVS, ventilation og el, og vi har haft et stort fokus på energioptimering og overholdelse af gældende bygningsreglement i projektet.

Derudover udarbejder vi projektforslag, for- og hovedprojekt, projektopfølgning, fagtilsyn, udarbejdelse og implementering af drifts- og vedligeholdelsesplan samt projektering af inventar og udstyr.

Leave a Reply