Boligselskabet Danbo, Nordborg

FAKTA

Bygherre
Boligselskabet Danbo

Arkitekt
Mangor og Nagel

Entrepriseform
Hovedentreprise ved Bo Michelsen

Areal
6.800 m2

Periode
2016-2019

Energi
BR15

Ydelser og ansvar
Ingeniørrådgivning

Kontaktperson
Jakob Andersen, Mangor og Nagel

62 NYE ALMENE FAMILIE- OG SENIORBOLIGER

Boligselskabet Danbo nedriver 234 boliger i tre etagers boligblokke og opfører i stedet 62 moderne rækkehuse i 1 plan som tæt-lav bebyggelse i deres afdeling 1 i Nordborg.

Dette sker på baggrund af en ændret efterspørgsel efter rækkehuse frem for lejligheder.

De 62 rækkehuse bygges på de eksisterende fundamenter. Cirka halvdelen af rækkehusbebyggelsen opføres efter tilgængelighedsprincippet (Landsbyggefondens krav om tilgængelighed), mens de resterende  rækkehuse skal have niveaufri adgang. Boligerne opføres med egen carport og udhus, og i forbindelse med den fremtidige boligbebyggelse opføres et 200 m2 fælleshus.

De nye boliger er designet med henblik på at skabe et godt sammenspil med omgivelserne. Det nye fælleshus ligger centralt placeret i området, og beboerne trækkes derfor ind i huset uanset, hvilken bolig man ankommer fra.

LB Consults ydelser
LB Consult er med igennem alle faser og projekterer de bærende konstruktioner, energi, VVS, ventilation og el. Vi har haft et stort fokus på energioptimering og overholdelse af gældende bygningsreglement i projektet.

Som en del af totalrådgiverholdet har vi været med fra projektforslag til projektopfølgning, herunder udførelse af fagtilsyn, udarbejdelse og implementering af drifts- og vedligeholdelsesplaner samt projektering af inventar og udstyr. Afslutningsvis har vi også forestået 1-års gennemgangen.