Brofæstet i Viborg Baneby fejrer rejsegilde

Brofæstet er en del af Banebyen i Viborg og har én af de bedste placeringer med hurtig adgang til Hærvejsbroen og bymidten.

AP Ejendomme, samarbejdspartnere og LB Consult kunne fejre rejsegilde for Brofæstet i Viborg Baneby. Vi takker for en god dag på AP Ejendommes byggeplads.

LB Consult er bygherrerådgiver på projektet og har været med i processen fra start. For os er det en fornøjelse at samarbejde med AP Ejendomme og projektets andre involverede. Vores opgave er at bidrage med kompetent sparring og rådgivning. Det er muligt, idet vi har forståelse for AP Ejendommes ønsker og forventninger til resultatet. På den måde tilfører vi værdi til projektet.

Projektet er en del af den større byudvikling, som området gennemgår og består 122 svanemærkede boliger – 5 townhouses i 2 plan samt 117 lejligheder. Boligerne ligger omkring et hævet terrassedæk, der naturligt spiller sammen med det eksisterende byrum. Fælles for boligerne er, at de enten har altaner eller terrasser.

Viborg Baneby er en alsidig, attraktiv og aktiv bydel, der rummer stribevis af muligheder for områdets kommende beboere.

Illustrationer udarbejdet af Arkitema

Bæredygtige tanker i Brofæstet

Brofæstet er Svanemærket og efterlever derfor bæredygtige krav til energiforbrug, lysindfald, ventilation og sundt indeklima. Alle materialer er desuden godkendt i henhold til Svanemærket, og byggeriet gennemgår strenge kvalitetskrav samt sikring af en høj byggeteknisk kvalitet.

Foruden Svanemærkning er biodiversitet også et nøgleord på projektet. Brofæstets tage er beklædt med sedum, der optager regnvand og fungerer som en form for skybrudssikring. I gårdhaverne, som består af vild beplantning, er der anlagt flere regnvandsbede, der skal optage den overskydende regnvand.

raekkehuse-i-viborg-1024x640
altanlivet-i-viborg

Illustrationer udarbejdet af Arkitema

fakta om byggeriet

Projektet omfatter nybyggeri af 122 svanemærkede lejeboliger. Byggeriet består af 4 blokke og 5 townhouses. Der opføres et 1.300 kvm hævet terrassedæk med rekreative funktioner, som fx regnbede og grønne haver. Under bygningerne og det hævede terrassedæk udføres 124 parkeringspladser, åbne regnbede og udemiljø for liberalt erhverv. Mange af boligerne med egen altan. Viborg Baneby er en alsidig, attraktiv og aktiv bydel, der rummer stribevis af muligheder for områdets kommende beboere.
Bygherre: AP Pension // Totalentreprenør: Knudsgaard // Arkitekt: Arkitema // Areal: 11.000 kvm // Ingeniør: Cowi

OM DENNE NYHED

DEL NYHED