Brofæstet i Viborg Baneby

FAKTA

Bygherre
AP Pension

Ingeniør
Cowi A/S

Arkitekt
Arkitema Architecs

Totalentreprise
Byggefirmaet Knudsgaard A/S

Areal
ca. 10.900 kvm

Periode
2020-2022

Energi og bæredygtighed
BR18
Svanemærkning

Ydelser og ansvar
Bygherrerådgivning

Referenceperson
Toke Larsen
AP Pension

SVANEMÆRKEDE LEJEBOLIGER

Byggeriet udgør 122 svanemærkede boliger som fordeler sig på 5 townhouses og 117 lejligheder. Derudover opføres der lokaler til liberale erhverv. Under byggeriet anlægges der parkeringsforhold med 124 parkeringspladser. Udearealet bærer præg af fællesskab, idet bebyggelsen samles omkring et hævet fælles terrassedok med haveanlæg, som ligger på niveau med 1. salen. Dette bidrager med et samlingspunkt for de kommende beboere.

Bæredygtige tanker

Brofæstet er Svanemærket og efterlever derfor bæredygtige krav til energiforbrug, lysindfald, ventilation og sundt indeklima. Alle materialer er desuden godkendt i henhold til Svanemærket, og byggeriet gennemgår strenge kvalitetskrav samt sikring af en høj byggeteknisk kvalitet.

Foruden Svanemærkning er biodiversitet også et nøgleord på projektet. Brofæstets tage er beklædt med sedum, der optager regnvand og fungerer som en form for skybrudssikring. I gårdhaverne, som består af vild beplantning, er der anlagt flere regnvandsbede, der skal optage den overskydende regnvand.

En del af byudviklingen

Grunden er en del af Brofæstet i Viborg Baneby. Brofæstet ligger tæt ved stationen og midtbyen, hvor det afgrænses af Vilhelm Ehlerts Alle og Middagshøjvej. Byggeriet på Brofæstet kobles direkte til Hærvejsbroen, som forbinder Banebyen og midtbyen. Viborg Baneby er en alsidig, attraktiv og aktiv bydel, der rummer stribevis af muligheder for områdets kommende beboere.

LB Consults ydelser

LB Consult er bygherrerådgiver på projektet og har været med i processen fra start. For os er det en fornøjelse at samarbejde med AP Pension og projektets andre involverede. Vores opgave er at bidrage med kompetent sparring og rådgivning. Det er muligt, idet vi har forståelse for AP Pensions ønsker og forventninger til resultatet. På den måde tilfører vi værdi til projektet.

Referenceperson
Søren Thorning, Aarstiderne Arkitekter A/S