Bygherre- & byggeteknisk rådgivningRådgivning i Aarhus, Kolding og Grenaa

Med base i både Aarhus, Kolding og Grenaa hjælper vi størstedelen af landet med byggeprojekter.
Har du brug for professionel rådgivning til, hvilke krav der skal stilles? Så er det vores bygherrerådgivning, vi vil anbefale. Som bygherrerådgiver indgår vi et tæt samarbejde med dig som bygherre. Vi står på sidelinjen, og med udgangspunkt i vores ekspertviden og erfaring med byggeteknisk rådgivning hjælper vi dig med at træffe de rigtige beslutninger og stille de rigtige krav til bygningen og dine samarbejdspartnere.

Disse krav og beslutninger kan for eksempel handle om indeklima, materialevalg eller konstruktionsløsninger. Det kan også være, at der skal vurderes, hvad fundamentet kan holde til, eller hvad der skal til for at reducere CO2-indholdet i et rum. Disse udfordringer – og mange andre – kan vi hjælpe dig med.

Vi vurderer altid den konkrete situation og byggeprojekt, så vi kan målrette bygherrerådgivningen og skabe en effektiv styring af processen. Her trækker vi på medarbejdere med de rette kompetencer og specialiseringer indenfor byggeteknisk rådgivning for at sikre en professionel bygherrerådgivning.

Læs også om vores ingeniørrådgivning.

Bygherrerådgivning fra start til slut

Vores konstruktionskompetencer spænder vidt. Vi kan rådgive dig om murværk, beton, stål, glas, brand og bæredygtighed, og på VVS-området er vi højt specialiseret inden for projektering af vand, varme, køling og energi. Vores elkompetencer dækker over alt fra solceller og el i familiehuse til elinstallationer i højteknologiske produktionsvirksomheder.

Hos LB Consult tilbyder vi bygherrerådgivning i hele processen – fra de første tanker og overvejelser til det færdige byggeri. Vi varetager bygherrens interesser og skaber optimale projekter gennem tæt dialog og samarbejde. Når det er sagt, vil vi for det meste forsøge at udfordre de umiddelbare behov og løsninger, da det mest oplagte svar ikke altid er det rigtige. Vores bygherrerådgivere er højt kvalificerede, erfarne og opdaterede i forhold til den nyeste viden inden for området, hvorfor vores arbejde er baseret på engagement og en stærk faglighed.

Er du interesseret i byggeteknisk rådgivning og vil gerne høre mere om, hvad vi kan tilbyde, giver vi gerne en kop kaffe på kontorerne. Du kan også altid fange os på telefonen eller e-mail.

Fokus på drift og vedligeholdelse

En stor del af vores opgave ligger i at rådgive om bygningens drift og vedligeholdelse. Selvom bygningsfasen ofte er en lang og dyr proces, vil driften og vedligeholdelsen de efterfølgende år altid være mere omfattende.

Vi rådgiver i dag både private personer og virksomheder samt kommuner og regioner. Vi har bidraget til en lang række forskellige byggerier og projekter, blandt andet undervisnings- og sygehusbyggeri samt udviklingsplaner. Læs for eksempel om vores projekt på Sydvestjysk Sygehus eller Finanshuset i Kolding.

Som rådgiver kan vi i projekteringsfasen medvirke til at sikre et billigt byggeri i anlægsfasen, og i mange tilfælde kan det gøres uden at forringe kvaliteten. MEN i nogle tilfælde kan det være nødvendigt at indgå kompromisser for at få enderne til at hænge sammen.

Hvis vi kommer i sådanne situationer, at besparelser i projekterings- eller udførelsesfasen sandsynligvis vil medføre større driftsudgifter, mere vedligehold, kortere levetid osv., er det vores pligt at oplyse om de totaløkonomiske betragtninger. Det skal vi gøre med åbne øjne, så de involverede parter kender konsekvenserne og har mulighed for at være kritiske i forhold til valg af løsninger.

– Lars Bager, direktør, LB Consult.

Ordholdende. De render ikke fra det, der loves – heller ikke tidsplaner. Dygtige til at sammensætte holdet, og kemien mellem medarbejdere ser ud til at være god.

– Christian Torp, Jytas.

Gode til dialog – også hvis der er fejl

– Uffe Breinholt, Regnbuen.

Rye Mølle

Reference / BoligRye Mølle, Ry Fakta Bygherre A. Enggaard Arkitekt Schmidt, Hammer og Lassen Totalentreprenør Vestergaard Konstruktion Areal 2.834 kvm Periode 2018 Energi BR15 LB Consults ydelser Ingeniørrådgivning ifm. projektforslag og...

Ny Sengebygning

Reference / Ny SengebygningNy Sengebygning, Sydvestjysk Sygehus Fakta Bygherre Region Syddanmark Sydvestjysk Sygehus (SVS) Arkitekt Arkitema Architects Totalentreprenør MT Højgaard Areal 14.900 kvm Periode Rådgivning: 2014-2020 Byggeri: 2016-2019 Energi Lavenergiramme...

Kobbelvænget

Reference / BygherrerådgivningKobbelvænget, Vejle Fakta Kunde Koncenton Areal Ca. 8.000 kvm Periode 2019-2020 Energi BR18 LB Consults ydelser Bygherrerådgivning Referenceperson Mads Posch, Koncenton 76 boliger i Vejle I Vejle-bydelen Vinding...