Bygherre- & byggeteknisk rådgivningRådgivning i Århus, Grenaa og Kolding

Med base i både Aarhus, Kolding og Grenaa hjælper vi størstedelen af landet med byggeprojekter.
Har du brug for professionel rådgivning til, hvilke krav der skal stilles? Så er det vores bygherrerådgivning, vi vil anbefale. Som bygherrerådgiver indgår vi et tæt samarbejde med dig som bygherre. Vi står på sidelinjen, og med udgangspunkt i vores ekspertviden og erfaring med byggeteknisk rådgivning hjælper vi dig med at træffe de rigtige beslutninger og stille de rigtige krav til bygningen og dine samarbejdspartnere.

Disse krav og beslutninger kan for eksempel handle om indeklima, materialevalg eller konstruktionsløsninger. Det kan også være, at der skal vurderes, hvad fundamentet kan holde til, eller hvad der skal til for at reducere CO2-indholdet i et rum. Disse udfordringer – og mange andre – kan vi hjælpe dig med.

Vi vurderer altid den konkrete situation og byggeprojekt, så vi kan målrette bygherrerådgivningen og skabe en effektiv styring af processen. Her trækker vi på medarbejdere med de rette kompetencer og specialiseringer indenfor byggeteknisk rådgivning for at sikre en professionel bygherrerådgivning.

Læs også om vores ingeniørrådgivning.

Bygherrerådgivning fra start til slut

Vores konstruktionskompetencer spænder vidt. Vi kan rådgive dig om murværk, beton, stål, brand og bæredygtighed, og på VVS-området er vi højt specialiseret inden for projektering af vand, varme, køling og energi. Vores el-kompetencer dækker over alt fra solceller og el i familiehuse til elinstallationer i højteknologiske produktionsvirksomheder.

Hos LB Consult tilbyder vi bygherrerådgivning i hele processen – fra de første tanker og overvejelser til det færdige byggeri. Vi varetager bygherrens interesser og skaber optimale projekter gennem tæt dialog og samarbejde. Når det er sagt, vil vi for det meste forsøge at udfordre de umiddelbare behov og løsninger, da det mest oplagte svar ikke altid er det rigtige. Vores bygherrerådgivere på kontoret i Aarhus og Grenaa er højt kvalificerede og er altid opdateret i forhold til den nyeste viden inden for området, hvorfor vores arbejde er baseret på engagement, erfaring og en stærk faglighed.

Er du interesseret i byggeteknisk rådgivning og vil gerne høre mere om, hvad vi kan tilbyde, giver vi gerne en kop kaffe på kontoret i Aarhus eller Grenaa. Du kan også altid fange os på telefonen eller e-mail.

Fokus på drift og vedligeholdelse

En stor del af vores opgave ligger i at rådgive om bygningens drift og vedligeholdelse. Selvom bygningsfasen ofte er en lang og dyr proces, vil driften og vedligeholdelsen de efterfølgende år altid være mere omfattende.

Vi rådgiver i dag både private personer og virksomheder samt kommuner og regioner. Vi har bidraget til en lang række forskellige byggerier og projekter, blandt andet undervisnings- og sygehusbyggeri samt udviklingsplaner. Læs for eksempel om vores projekt på Sydvestjysk Sygehus eller Finanshuset i Kolding.

Som rådgiver kan vi i projekteringsfasen medvirke til at sikre et billigt byggeri i anlægsfasen, og i mange tilfælde kan det gøres uden at forringe kvaliteten. MEN i nogle tilfælde kan det være nødvendigt at indgå kompromisser for at få enderne til at hænge sammen.

Hvis vi kommer i sådanne situationer, at besparelser i projekterings- eller udførelsesfasen sandsynligvis vil medføre større driftsudgifter, mere vedligehold, kortere levetid osv., er det vores pligt at oplyse om de totaløkonomiske betragtninger. Det skal vi gøre med åbne øjne, så de involverede parter kender konsekvenserne og har mulighed for at være kritiske i forhold til valg af løsninger.

– Lars Bager, direktør, LB Consult.

Ordholdende. De render ikke fra det, der loves – heller ikke tidsplaner. Dygtige til at sammensætte holdet, og kemien mellem medarbejdere ser ud til at være god.

– Christian Torp, Jytas.

Gode til dialog – også hvis der er fejl

– Uffe Breinholt, Regnbuen.

Kolding Sky

Reference / BygherrerådgivningKolding Sky Fakta Bygherre AP Pension Arkitekt Arkitema Architets Totalentreprenør 5E Byg Areal 9.680 kvm Periode 2019-2021 Sum 125 mio. Energi BR18, Svanemærkning LB Consults ydelser Bygherrerådgivning Referenceperson Michala...

Grenaa Gymnasium

Reference / Undervisningsbyggeri Grenaa Gymnasium        Fakta Bygherre Grenaa Gymnasium Arkitekt Kjaer og Richter A/S Periode 2010- Energi Gældende bygningsreglement LB Consults ydelser Bygherrerådgivning og ingeniørrådgivning Referenceperson Vagn...

Ny linnedmodtagelse, Sydvestjysk Sygehus

Reference / Sundhed Ny linnedmodtagelse, Sydvestjysk Sygehus Esbjerg        Fakta Bygherre Region Syddanmark, SVS Esbjerg Arkitekt D.A.I. Hovedentreprenør NEM BYG A/S Areal Ca. 285 m2 Periode 2016 Sum...