Category

Uncategorized

TEMPLATE – Nyheder

Åbyen

Nyhed / Havebyen

29. januar 2020

Havebyen i Åbyen

Omkranset af kolonihaver, industri og moderne lejlighedskomplekser vokser en lille by i byen frem. Havebyen, som området hedder, er en del af det nye boligområde Åbyen på Søren Frichs Vej i Århus.

Havebyen ligger imellem de nye, høje karrébebyggelser i 5-7 etager og de lave kolonihavehuse og rekreative arealer ved Brabrandstien og skal dermed danne en naturlig overgang mellem de to typer af bebyggelse.

Åbyen

Børn, byhaver og byliv

Havebyen er børnefamiliernes mekka. Her skal der være plads til børn i byen – både i lejlighederne og byrummene.

Som nyeste skud på stammen i Havebyen opføres 3 lejlighedsblokke med i alt 30 familievenlige boliger og én daginstitution.

 

Visionen for området er at skabe et trygt og behageligt sted at bo og opholde sig i. Havebyen består fortrinsvis af familieboliger og udearealerne skal derfor give plads til fællesophold og leg for børnefamilier. Områdets nye daginstitution ligger derfor her i Havebyen – tæt på familieboligerne og de grønne områder ved Århus Å.

Arkitektonisk finder Havebyen inspiration i kolonihavehusene, der med forskellige materialer og højder giver et livligt indtryk. Længst mod øst i området, der kranser op mod kolonihaverne, finder man Havebyens byhave, der skaber en glidende overgang til kolonihaverne og de grønne områder ved Brabrandstien.

Klimatilpasning er en integreret del af byrummene. Regnvandsbassiner og regnbede fungerer som rekreative elementer i park- og gaderum.

Roller

LB Consult fungerer som ingeniørrådgiver på projektet, der er tegnet af Arkitema. JCN Bolig er totalentreprenør.

LB Consult er også en del af andre projekter i Åbyen. Se bl.a. Åbyen XXX og Torvehuset.

Underoverskrift

TEMPLATE – Reference

Kolding realskole

Reference / Plejecenter

Ny Grønningen, Tinglev

Fakta

Bygherre
Abenraa Kommune

Arkitekt
Frost Larsen Arkitekter
Wad Landskabsarkitekter
RasmusRasmus

Totalentreprenør
Ukendt

Areal
2.3000 kvm

Periode
2019-2020

Sum
60,4 mio. kr.

Energi
BR18

LB Consults ydelser
Ingeniørrådgivning

Referenceperson
Christian Bøgh
mail@eksempel.dk
88 88 88 88

Mit hjem - vores hus

I Tinglev opføres 24 nye plejeboliger samt tilhørende fællesarealer. Projektet indeholder også etablering af de tilhørende udearealer. Det er et centralt element i projektet, at plejeboligerne spiller sammen med omgivelserne og de eksisterende plejeboliger på nabogrunden, der alle er i ét plan.

De 24 plejeboliger har et samlet areal på 1.800 m2 og skal opføres i to huse med 12 boliger i hver. I indretningen af plejeboligerne er der fokus på nærhed og hjemlighed i kendte rammer. Boligerne skal afhjælpe et stigende antal ældre i byen og sikre plads til de borgere, der står på venteliste til en plejehjemsbolig og gerne vil blive i byen. Plejecentret skal også være et aktivt hus i byen, der har plads til fællesskaber og aktiviteter, ligesom der er fokus på nem adgang til fællesarealerne.

Ny Grønningen, Tinglev

Ny Grønningen, Tinglev

Reference / Plejecenter

Ny Grønningen, Tinglev

      

Fakta

Bygherre

Aabenraa Kommune

Arkitekt

Frost Larsen Arkitekter
Wad Landskabsarkitekter
RasmusRasmus

Totalentreprenør

Ukendt

Areal

2.340 kvm

Periode

2019-2021

Sum

57,6 mio. kr.

Energi

BR18

LB Consults ydelser

Ingeniørrådgivning

Referenceperson

Christian Bøgh
christian@frostlarsen.dk
30 31 66 63

Mit hjem – vores hus

I Tinglev opføres 24 nye plejeboliger samt tilhørende fællesarealer. Projektet indeholder også etablering af de tilhørende udearealer. Det er et centralt element i projektet, at plejeboligerne spiller sammen med omgivelserne og de eksisterende plejeboliger på nabogrunden, der alle er i ét plan.

De 24 plejeboliger har et samlet areal på 1.800 m2 og skal opføres i to huse med 12 boliger i hver. I indretningen af plejeboligerne er der fokus på nærhed og hjemlighed i kendte rammer. Boligerne skal afhjælpe et stigende antal ældre i byen og sikre plads til de borgere, der står på venteliste til en plejehjemsbolig og gerne vil blive i byen. Plejecentret skal også være et aktivt hus i byen, der har plads til fællesskaber og aktiviteter, ligesom der er fokus på nem adgang til fællesarealerne.

Udover boligerne indeholder projektet 540 m2 service, hvoraf størstedelen placeres i en servicebygning, som er i to etager. De tre bygninger danner tilsammen en trelænget gård, der rammer gårdmiljøet med små haver og stier ind.

Plejecentret er under udførelse og forventes at stå færdigt maj 2021. LB Consult yder ingeniørrådgivning på projektet for alle fagligheder.

Ny sengebygning, Sydvestjysk Sygehus Esbjerg

Reference / Sundhed

Ny sengebygning, Sydvestjysk Sygehus Esbjerg

Fakta

Bygherre

Region Syddanmark, SVS Esbjerg

Arkitekt

Arkitema Architects K/S

Totalentreprenør

MTH

Areal

14.900 m2

Periode

2014-2019

Energi

Lavenergiramme 2020

LB Consults ydelser

Bygherrerådgivning

Referenceperson

Projektchef, Svend Erik Nielsen


Tilbage

Bygherrerådgivning: Ny sengebygning på Sydvestjysk Sygehus

Da hjertet i det nye akutsygehus i Esbjerg, Fælles Akut Modtagelse, var færdigbygget, blev den næste store del af projektet den 14.900 m² store sengebygning.

Sengebygningen skal stå klar i 2019 og bestå af blandt andet et ankomstområde, mødecenter, ambulante funktioner, auditorium og 158 enkeltsengsstuer. Sengestuerne er en nytænkning i patientforløbet, og de er derfor indrettet med henblik på selvhjælp og har patienten i centrum. Derudover indeholder projektet en helikopterlandingsplads.

LB Consult er tilknyttet projektet som ekstern bygherrerådgiver og har stået for at kvalitetssikre udbudsmateriale til totalentrepriseudbud, medvirket ved evaluering og bedømmelse af tilbud samt afklaret tekniske aspekter af det vindende totalentreprisetilbud.

I udførelsesfasen er LB Consult intern projektleder for projektafdelingen på sygehuset med ansvar for, at totalentreprenøren opfylder kontraktens bestemmelser for tid, økonomi og kvalitet.

LB Consult varetager desuden bygherretilsynet for ingeniørdisciplinerne.

 

 

Elmelyhaven, Solrød Strand

Reference / Bolig

Elmelyhaven, Solrød Strand

      

Fakta

Bygherre

Klaus Thomassen, Green Living

Arkitekt

PSL Arkitekter

Totalentreprenør

Dansk Boligbyg A/S

Areal

3.702 m2

Periode

2014-2016

Energi

BR10

LB Consults ydelser

Ingeniørrådgivning

Referenceperson

Klaus Thomassen, Green Living


Tilbage

38 ATTRAKTIVE LEJLIGHEDER I SOLRØD STRAND

I samarbejde med Klaus Thomassen fra Green Living, PSL Arkitekter og totalentreprenør Dansk Boligbyg A/S har vi hos LB Consult udarbejdet projektet på 38 nye lejligheder i Solrød Strand.

Alle lejligheder er forsynet med egen altan eller have, og alle beboere kan i dag nyde en fælles tagterrasse og opholdsareal, gode depoter og parkeringsmuligheder. Dette betød, at lejlighederne var nemme at afhænde.

I dette projekt havde vi ansvaret for projektering af de bærende konstruktioner, kloak, tekniske installationer og energi.