Ceres Allé 11, Aarhus

FAKTA

Bygherre
Olav de Linde

Arkitekt
C.F. Møller

Totalentreprenør
Dansk Boligbyg

Areal
11.500 m2

Periode
2019-2022

Energi
BR18

Ydelser og ansvar
Ingeniørrådgivning, projekteringsledelse og IKT-ledelse

Kontaktperson
Heidi Lund Sørensen, Dansk Boligbyg

11.000 KVM BOLIGKARRÉ I HJERTET AF AARHUS

På det gamle bryggeri Ceres’ grund i det mest centrale Aarhus er området langt i omdannelsen fra industri til urbant miljø bestående af boliger, uddannelsesinstitutioner og erhverv. Ceres Allé 11 er en del af byudviklingen i området med sine 11.500 kvm og 131 boliger.

En klassisk boligkarré i nye klæder

Ceres Allé 11 udformes med inspiration fra den klassiske boligkarré. Med sine aftrappende bygningshøjder fra 8 til 4 etager bliver karréen et markant byggeri i området. Niveauspringene forbedrer lysforholdene i boligerne og gårdrummet.

Samtidig skabes der plads til både private og fælles tagterrasser for beboerne. Med tagterrassen bliver lejlighederne forlænget med udeliv og grønne arealer, der sammen med erhvervslejemålet i stueplan skaber en naturlig sammenhæng mellem by, bolig og grønne områder.

I den laveste del af bebyggelsen er boligerne planlagt som townhouses med små haver foran i åben forbindelse med gadeplanet. Karréen lukker sig om et fælles grønt gårdrum, og der etableres parkeringskælder under hele byggeriet på 3.000 kvm.

LB Consults ydelser

LB Consult projekterer konstruktioner, afløb, VVS, ventilation, lyd, brand og el fra forslagsfasen til færdigt byggeri.

De indledende faser er udført for bygherre Olav de Linde, mens vi i myndigheds- og hovedprojekt er rådgiver for totalentreprenør Dansk Boligbyg. Derudover fungerer vi også som projekteringsleder og IKT-leder på projektet.

Karréen stod færdig og klar til indflytning juni 2023.