Nyhed / Medarbejderudvikling

4. november 2020

Certificeret brandrådgiver til BK2 og statiker til KK2

Bygningskonstruktør Helle Senius Madsen er netop blevet certificeret brandrådgiver i brandklasse 2. Derudover blev konstruktionsingeniør Jesper Juul Hansen certificeret statiker i KK2 i marts 2020.

Konsulent i brandrådgivning

Byggerier skal ifølge BR18 indplaceres i en brandklasse – BK1 til BK4. I oktober 2020 blev Helle certificeret brandrådgiver i BK2. Det betyder, at Helle kan rådgive i udviklingsfasen af et byggeri med viden om brandforhold. Det er vigtigt at have brandsikring med i projektet fra forprojekt og frem til udførelse.

Helle varetager nu en udførende og kontrollerende rolle i brandsikring, med særligt ansvar for start- og sluterklæring med tilhørende brandteknisk dokumentation. Denne omfatter brandstrategi, funktionsbeskrivelse, brand- og kontrolplan, samt drift, kvalitet og vedligeholdelse.

helle og jesper

Statiker i konstruktionsklasse 2

Fra 1. januar 2020 blev det et krav, at alle byggeprojekter skal indplaceres i en konstruktionsklasse – KK1 til KK4. Jesper blev i den sammenhæng certificeret statiker til KK2 i marts 2020.

Jesper kan nu fremover rådgive i alle bærende konstruktioner i KK2 – herunder udførelse af de nødvendige statiske beregninger. Som statiker skal han enten udarbejde eller kontrollere projekter ved at udføre en start- og sluterklæring til brug for bygge- og ibrugtagningstilladelse.

Hvis du har brug for en brandrådgiver eller en statiker, så giv Helle eller Jesper et kald og kontakt dem her.

Leave a Reply