Campus Katrinebjerg, Århus

FAKTA

Bygherre
Boligkontoret Aarhus, Afd. 83

Arkitekter
TRANSFORM

Areal
4550 kvm

Periode
2021 – 2023

Energi og bæredygtighed
DGNB Guld

LB Consults ydelser
Ingeniørrådgivning

Kontaktperson
Erik Frehr
Boligkontoret Aarhus, Afd. 83

ET BÆREDYGTIGT FÆLLESSKAB TIL UNGE

På Katrinebjergvej i Aarhus bliver Fællesskabets Hus grobund for et bæredygtigt fællesskab tiltænkt unge. I alt opfører Boligkontoret Aarhus 85 ungdomsboliger til studerende og boliger til unge voksne. Visionen er at skabe en samlende ramme i et ungt miljø, hvor studie- og voksenlivet mødes.

Boligprojektet opføres som lavenergiklasse og skal bæredygtighedscertificeres til DGNB Guld. Det er én af de ting, som vi rådgiver i forbindelse med.

Begrænset plads kræver gennemtænkte løsninger

Byggeriet er kompliceret grundet dets kompakthed, hvilket påvirker de tekniske installationer såsom ventilationskanaler og faldstammer. Det løser vi ved at have særligt fokus på disponeringen af skakte for at opnå plads til ventilationskanalerne.

Derudover har dagslysforholdet været en udfordring, hvilket vi har løst gennem dagslysberegninger. Med en proaktiv og løsningsorienteret tilgang sikrer vi, at boligerne får mest mulig lysindfald.

Med vores proaktive tilgang til projektet, er vi løsningsorienterede og fleksible, hvilket skaber merværdi for bygherre og et godt samarbejde med entreprenøren og arkitekten. Vi arbejder ud fra en dyb forståelse for både bygherres og beboernes ønsker og behov. Det skaber et værdifuldt resultat, som vi ved vil sikre gode rammer for fællesskabet.

LB Consults ydelser

LB Consult bidrager med ingeniørrådgivning i forbindelse med projektering af bærende konstruktioner, kloak, VVS, ventilation, el, CTS, dagslys- og energirammeberegninger. Derudover bidrager vi med rådgivning om bæredygtighedscertificering og certificering til BK2 og KK3.