Reference / Bolig

Fleksible og mobile boliger, Midtjylland

      

Fakta

Bygherre

Region Midtjylland

Arkitekt

Pluskontoret Arkitekter

Hovedentreprenør

JYTAS

Areal

26 boliger

Periode

2015-2016

Energi

Lavenergiklasse 2020, BR20

LB Consults ydelser

bistand og ingeniørrådgivning angående energiramme, statik og indeklima.

Referenceperson

Christian Torp, JYTAS

Opførelse af mobile boliger til voksne med autisme

LB Consult har i samarbejde med Pluskontoret Arkitekter og totalentreprenør JYTAS udført fleksible og mobile boliger til voksne med autisme for Region Midtjylland. Boligens grundmodul er 37 m2, og der kan tilføjes et tillægsmodul på 16 m2. Resultatet er en individuelt tilpasset boligløsning, som kan flyttes og opstilles i tilknytning til et eksisterende botilbud eller i behørig afstand af beboelse afhængigt af beboerens behov. Beboeren beholder altså sin trygge base, selvom omgivelserne måtte ændre sig.
Konkret er vinduespartiet lavet med brøstning således, at det interne varmetilskud er reduceret i forhold til, hvis der havde været vindue til gulv. Samtidig prioriteres opholdsplads i vindueskarmen, som flere beboere fremhæver positivt.
I første omgang bliver de mobile boliger placeret i tilknytning til eksisterende afdelinger i Region Midtjyllands Specialområde Autisme. Da boligerne let kan tilpasses forskellige behov og er lette at forbinde til vand- og elforsyning, er de ideelle som fx sommerhuse, studieboliger eller som en midlertidig beboelsesløsning.

 

Link til Region Midtjyllands artikel om indvielsen

Link til nyhedsindslag på TV2 Østjylland

Leave a Reply