haveHUSENE løber med prisen for Årets Projekt 2022

I bakkelandskabet i Lisbjerg opføres et helt unikt andelsboligbyggeri med fokus på fællesskab, mangfoldighed, bæredygtighed og et grønt miljø.

haveHUSENE er et helt unikt andelsboligbyggeri bestående af 39 townhouses, rækkehuse i to etager og lejligheder i forskellige størrelser. Der er ingen tvivl om, at boligprojektet imponerer. Det blev slået fast, da haveHUSENE blev kåret som Årets Projekt ved Ejendomspriserne 2022.

Andelsboligerne opføres i det nye byområde, Lisbjerg, kun 10 kilometer fra Aarhus. Beboerne kommer nemt til Århus og øvrige satellitbyer, da både letbanestop og andre pendlermuligheder ligger i nærheden. På byggepladsen er fundamentet netop blevet lagt og murene er ved at blive muret op. Det forventes, at andelsboligerne er færdigbyggede til sommer.

LB Consult er ingeniørrådgiver for totalentreprenøren, Rasmus Jakobsen A/S. Projektet er tegnet af Transform Arkitekter for Kuben Management.

Byliv med forstadskvaliteter

haveHUSENE finder inspiration i den klassiske karrébebyggelse, der rammer et grønt havemiljø ind. Mod gaderummet tilfører facaderækken bykarakter og stemning til kvarteret. Samtidig emmer haveHUSENE af forstadskvaliteter med små, hyggelige forhaver og grønne elementer, der binder området sammen. På samme tid er byggeriet lig med arkitektonisk kvalitet. De forskudte bygninger skaber et karakterfuldt og rummeligt udtryk, og det varme materialevalg giver et elegant og tidløst udtryk.

4
3
Mangfoldighed, fællesskab og tilgængelighed

Variationen i boligerne understøtter visionen bag projektet om at skabe et attraktivt boligtilbud med en blandet beboersammensætning, hvor der er plads til alle, og hvor fællesskab og natur trives i forening.

Fællesskabet blandt beboerne skal desuden blomstre i en grøn fælleshave med et fælleshus, som byder op til fælles aktiviteter og arrangementer. Et offentligt stiforløb etableres desuden igennem fælleshaven for at invitere resten af byen indenfor i fællesskabet.

Regnskovssamarbejde

Udover Kuben Management og Transform Arkitekter har også Randers Regnskov deltaget i projektet. Randers Regnskov har kvalificeret projektets grønne naturtiltag, der skal fremhæve områdets landskabelige kvaliteter og styrke områdets natur og biodiversitet.

Alle visualiseringer er udarbejdet af: Transform Arkitekter

fakta om byggeriet

Andelsboligforeningen opfører 39 boliger i Lisbjerg, hvilke består af en blanding af townhouses, rækkehuse og lejligheder i forskellige størrelser og priskategorier. Boligernes størrelse varrierer fra ca. 89.5 - 142.4 kvm. Boligernes bindes sammen af en grøn fælleshave og et fælleshus, hvor beboerne kan samles til fælles aktiviteter og arrangementer.
Bygherre: Kuben Management // Totalentreprenør: Rasmus Jakobsen A/S // Areal: 4500 kvm

OM DENNE NYHED

DEL NYHED