haveHUSENE, Lisbjerg

FAKTA

Bygherre
Kuben Management

Arkitekt
Transform

Totelentreprenør
Rasmus Jakobsen A/S

Areal
4500 kvm

Periode
2020 – 2023

Energi og bæredygtighed
DGNB Guld

LB Consults ydelser
Ingeniørrådgivning

Kontaktperson
Hans Henriksen
Rasmus Jakobsen A/S

Et helt unikt andelsboligprojekt nær Aarhus

Nær Aarhus opfører en ny andelsboligforening boligprojektet haveHUSENE, der består af 39 boliger bestående af townhouses i tre etager, rækkehuse i to etager og lejligheder i forskellige størrelser og priskategorier. Visionen er at skabe en mangfoldig boligkarré med fokus på natur, arkitektonisk kvalitet og fællesskab.

Fællesskabet blomstrer i et grønt havemiljø

Boligerne opføres i det imponerende bakkelandskab i Lisbjerg kun 10 kilometer væk fra Aarhus. Lige fra starten har visionen været at skabe et boligbyggeri med fokus på fællesskab, bæredygtighed, arkitektonisk kvalitet og funktionalitet.

haveHUSENE finder inspiration i den klassiske karrébebyggelse, der rammer et grønt havemiljø ind. Mod gaderummet tilfører facaderækken bykarakter og stemning til kvarteret. Samtidig emmer haveHUSENE af forstadskvaliteter med små, hyggelige forhaver og grønne elementer, der binder området sammen. Fællesskabet blandt beboerne skal desuden blomstre i en grøn fælleshave med et fælleshus, som byder op til fælles aktiviteter og arrangementer.

Da projektet bidrager til en grønnere og mere bæredygtig omstilling og samtidig arbejder for at skabe en blandet beboergruppe, er det ambitionen, at projektet opnår DGNB-Guld.

haveHUSENE vandt prisen for Årets Projekt ved Ejendomspriserne 2022

LB Consults ydelser

LB Consult yder teknisk rådgivning og bistand i forbindelse med opførelsen af de forskellige typer boliger og fælleshuset.