Jens Baggesens Vej 35-37

FAKTA

Bygherre
TDC Pensionskasse

Arkitekt
Arkitektfirmaet Frost Larsen

Entrepriseform
Fagentreprise

Areal
5.500 m2

Periode
2019-2022

Energi
BR18

Bæredygtighed
DGNB Guld

Ydelser og ansvar
Ingeniørrådgivning

Kontaktperson
Svend Åge Christensen, Arkitektfirmaet Frost Larsen

KOMBINERET STUDIE- OG FAMILIEBOLIGMILJØ TIL DGNB GULD

Tæt på de aarhusianske uddannelsesinstitutioner. I cykelafstand til byliv, skov og strand. Med grønne oaser i baghaven. Og snart 118 nye studie- og familieboliger på vej.

Det tidligere industriområde på Jens Baggesens Vej i Aarhus N er blomstret op som universitetsparkens lillebror og serverer med sine mange studieboliger, butikker, fitnesscenter og grønne frirum et attraktivt alternativ til Aarhus midtby. TDC Pensionskasse er efter endt lokalplansarbejde i færd med projektering af 5.500 kvm ekstra studie- og familieboliger i forlængelse af deres eksisterende bygninger på Jens Baggesens Vej 35-37.

Klassisk karré
Projektet er en tilbygning til 64 eksisterende lejligheder. Sammen vil den eksisterende bygning og tilbygningen danne en karrélignende struktur, der i alt rummer 182 boliger fordelt på ca. 8.500 kvm, når den står færdig.
Samlet skal der nyopføres 5.500 kvm bolig. Deri er også en ny 5. sal på den eksisterende bygning og en kælder på 1.600 kvm med plads til parkering af biler og cykler.

Boligerne fremstår i en klassisk karréstruktur med niveauspring i højden fra 3 til 5 etager. Karréen åbner sig op mod nordvest og har et centralt grønt og rekreativt område.
De grønne uderum skal understøtte fællesskabet på tværs af beboergrupper. Grillplads, bord/bænkesæt og plads til boldspil indgår derfor i ønskerne for, hvordan de grønne områder skal indrettes.
Et stisystem forbinder de udendørs rum med de indendørs og åbner op til lokalområdet.

DGNB Guld
Projektet skal bæredygtighedscertificeres med minimum DGNB sølv. Projektet er screenet og opfylder kriterierne til DGNB sølv, men vi arbejder på at få det DGNB Guld certificeret.

LB Consults ydelser
LB Consult projekterer konstruktioner, ventilation, kloak, VVS, energi samt el som underrådgiver for totalrådgiver, Arkitektfirmaet Frost Larsen.

LB Consult varetager derudover rollen som IKT-koordinator og har udarbejdet brandstrategi og -planer. Vi yder fagtilsyn og opfølgning, og vores rådgivning forløber til og med aflevering.

 

Tak til Arkitektfirmaet Frost Larsen for lån af visualiseringer.