Jens Baggesens Vej

Nyhed / Jens Baggesens Vej 35-37

26. november 2019

Projekteringen af et nyt kombineret studie- og familiebolig-miljø i Aarhus er påbegyndt

Tæt på de aarhusianske uddannelsesinstitutioner.

I cykelafstand til byliv, skov og strand.

Med grønne oaser i baghaven.

Og ca. 125 nye studie- og familieboliger på vej.

 

Der er efterhånden noget at fortælle om det tidligere industriområde på Jens Baggesens Vej i Aarhus N.

Området er blomstret op som universitetsparkens lillebror og serverer med sine mange studieboliger, butikker, fitnesscenter og grønne frirum et attraktivt alternativ til Aarhus midtby. TDC Pensionskasse er efter endt lokalplansarbejde i færd med projektering af ca. 5.500 kvm ekstra studie- og familieboliger i forlængelse af deres eksisterende bygninger på Jens Baggesens vejs 35-37.

LB Consult er i samarbejde med Arkitektfirmaet Frost Larsen udpeget som totalrådgiver på projektet.

Jens Baggesens Vej

Boligkarré med grønne oaser

Med en udvidelse af bygningerne på Jens Baggesens Vej 35-37 vil bebyggelsen komme til at bestå af ca. 190 studie- og familieboliger i varierende størrelse. Boligerne fremstår i en klassisk karréstruktur med niveauspring i højden fra 3 til 5 etager.

Karréen åbner sig op mod nordvest og binder naturligt hele byområdet sammen med et centralt grønt og rekreativt område på karréens grønne udearealer.

De grønne uderum skal understøtte fællesskabet. Grillplads, bord/bænkesæt og plads til boldspil indgår derfor i ønskerne for, hvordan de grønne områder skal indrettes. Et stisystem forbinder de udendørs rum med de indendørs og åbner op til lokalområdet.

 

Fra industri til attraktivt boligområde

Med sin placering på Jens Baggesens Vej bliver den kommende boligkarré en del af et attraktivt boligområde i udvikling. Området er omkranset af Paludan-Müllers Vej, Finlandsgade, Helsingforsgade og Jens Baggesens Vej. Flere af ejendommene i området er inden for de seneste år omdannet fra kontor- og industriformål til boliger. Derudover opføres der almene boliger i området.

Vi har prøvet det før

Det er ikke første gang, at vi hos LB Consult projekterer boliger på Jens Baggesens Vej. Vi stod for ingeniørrådgivningen på hhv. Jens Baggesens Vej 39 og 41 tilbage i 2014-2016. Vi kender derfor området og kan rådgive bygherre om kendte udfordringer, ligesom vi forstår de visioner og ønsker, der er for bymiljøet her.


 

Læs også om boligprojektet Jens Baggesens vej 39 og 41.

 

Vend tilbage til nyheder.

 

 

Leave a Reply