KMC, Brande

FAKTA

Bygherre
KMC, Kartoffelmelcentralen, A.m.b.a

Totalentreprenør
Arkikon

Areal
5.355 m2

Periode
2022-2024

Energi
BR18

Ydelser og ansvar
Ingeniørrådgivning

Kontaktperson
Rene Levinsen Rasmussen
rene@arkikon.dk

KMC udvider med innovationscenter i Brande

KMC bygger et nyt innovationscenter, der rummer laboratorier, kontorer, lager og et udviklings- og testcenter. Det nye innovationscenter bygges i forlængelse af KMC’s eksisterende kontorbygning og skal forbedre deres faciliteter til at udvikle nye kartoffelbaserede produkter.

Projektet omfatter 5.355 m2 og innovationscentret bygges i 3 etager samt kælder. Stueplanen rummer innovationscenter med faciliteter til udvikling af nye produkter. De to øverste plan rummer kontorfaciliteter – hver etage er 1.050 m2.

Installationstungt projekt

Bygningens laboratorie- og udviklingsfaciliteter gør, at opgaven har været meget installationstungt. Det særlige udstyr i laboratorierne kræver, at mange forskelligartede installation som hver især har særlige pladskrav og kræver nøje koordinering af føringsveje. Gennem tæt dialog og projektering i 3D sikrer vi optimale disponering de tekniske installationer.

Et godt indeklima

Energi og indeklima har stor indflydelse på innovationscentrets design og udformning. Vi udfører dagslysberegninger og indeklimasimuleringer for at sikre, at KMC får et godt arbejdsmiljø og de rigtige løsninger til deres behov.

Som rådgivende ingeniør er vores rolle at projektere VVS, el, termisk indeklima og dagslys. Vi har desuden forestået den tværfaglige koordinering med den samprojekterende ventilationsentreprenør.

Projektet forventes afsluttet i april 2024.