Købmandshaven, Hornslet

FAKTA

Bygherre
djursBO

Arkitekt
P+P Arkitekter A/S

Totalentreprenør
Aalsrode Tømrerfirma

Areal
3.330 m2

Periode
2019-2020

Energi
Lavenergiklasse 2020

Ydelser og ansvar
Ingeniørrådgivning

Kontaktperson
Klaus Allermann, Aalsrode Tørerfirma

55 ALMENE, LAVENERGIBOLIGER I HORNSLET

Den nye bebyggelse på Tingvej i Hornslet nord for Aarhus består af tre punkthuse i tre
til fire etager med i alt 55 nye, almene boliger.

Boligerne
Bebyggelsen indeholder to boligtyper, der henvender sig til hhv. enlige, par og familier, hvor arealet for de enkelte boliger varierer fra 54 til 85 m2. Der er 44 to-værelses og 11 tre-værelses lejligheder.
Alle boliger har et privat udeopholdsrum. I stueplan har boligerne terrasser, mens der fra 1. til 3. sal er altaner, der alle har én lukket side, som begrænser indkigsgener.

Punkthusene er placeret, så de har “ryggen” mod det nærliggende banelegeme og med indgang mod sydøst. Udearealet mellem de tre punkthuse er grønne og indbydende og let beplantet med solitære træer og små grupper af træer og buske samt mindre bede med stauder. Det primære facademateriale er tegl, hvilket skaber sammenhæng mellem
punkthusene. Facaderne er levende med forskellige murede felter, altangange og altaner
med træ, som giver varme til byggeriet.

Generelt er der sikret et behageligt indeklima i boligerne, så byggeriet forbliver sundt, og beboerne oplever en god komfort.

LB Consults ydelser
LB Consult yder teknisk rådgivning og bistand inden for bærende konstruktioner, afløb, VVS, ventilation og el i forbindelse med totalentreprisen – fra projektforslag til hovedprojekt og projektopfølgning. Derudover yder vi fagtilsyn på projektet.

Vi har i projekteringen af byggeriet haft et stort fokus på at sikre lave drifts- og vedligeholdelsesomkostninger, ligesom vi har sikret, at punkthusene er opført i lavenergiklasse 2020.