Kolding Sky

FAKTA

Bygherre
AP Pension

Arkitekt
Arkitema Architects

Totalentreprenør
5E Byg

Areal
9.680 m2

Periode
2019-2021

Energi
BR18

Bæredygtighed
Svanemærkning

Ydelser og ansvar
Bygherrerådgivning

Kontaktperson
Michala Velin, AP Pension

KOLDINGS NYE, SVANEMÆRKEDE VARTEGN

19 etager, 70 meter og 99 lejligheder – i alt ca. 9.680 svanemærkede kvadratmeter skyder snart op tæt på Kolding centrum.

Kolding Sky er en mastodont ved siden af sine naboer i Design City og er en attraktion i Koldings skyline. Beboere har en enestående udsigt over både fjorden og byen. Projektet har ambitiøse målsætninger om at være Koldings nye vartegn, der samtidig markerer visionen om Design City Kolding som en bydel, der vægter bæredygtig produktion og moderne løsninger.

Bæredygtighed

Kolding Sky er Svanemærket, og i LB Consult har vi bistået med rådgivning herom. Svanemærket byggeri har et stort fokus på at gøre byggeri mere miljøvenligt.

Et Svanemærket byggeri lever op til skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer i både byggematerialer og kemiske produkter.

Derudover skal strenge krav til bæredygtigt certificeret træ overholdes. Kolding Sky lever op til kriterier for hele byggeriets livscyklus og er blandt andet kendetegnet ved et lavt energiforbrug og et godt indeklima.

Arkitektur
Under de 19 etager med boliger fungerer et transparent stueplan, der bl.a. er karakteristisk ved et imødekommende ankomstområde, som er i visuel kontakt med pladsen lige uden for.

Højhuset er placeret op til et fredet naturområde. Et motiv der integreres i huset, hvor bl.a. stueplanet åbner sig op mod det frodige skovområde via store vinduespartier. Foran huset bliver der parkering, og bag huset etableres der fælles opholdsarealer.

 

LB Consult har ydert bygherrerådgivning i de indledende faser samt fulgt projektet i dets byggetid med bygherre- og fagtilsyn.