Nyhed / Svanemærket byggeri

23. september 2020

Konsulenter i svanemærket byggeri

VVS-ingeniør og DGNB-konsulent Stinna S. Pierdola og bygningskonstruktør Andreea Munteanu er netop blevet certificeret som konsulenter i svanemærket byggeri.

De to konsulenter kan rådgive om Svanemærket byggeri – uanset om det er etagebyggeri, parcel-, række- eller sommerhuse, skoler og daginstitutioner.

Stinna og Andreea vil fremover rådgive vores samarbejdspartnere om Svanemærkningen. De vil udføre screening af et byggeprojekts egnethed i forhold til Svanemærkets krav og kriterier, arbejde effektivt med dokumentation samt varetage rollen som projektleder for den del af projektet, der vedrører Svanemærket.

De sikrer dermed, at ønsker til bæredygtighed og miljøcertificering tænkes ind fra begyndelsen af et projekt og er implementeret i det færdige byggeri.

 

Kurset som Konsulent i Svanemærket byggeri er taget hos Molio.

 

Baggrund

Svanemærket byggeri har aldrig været så populært som nu. Der er nu er mere end 8.000 Svanemærkede lejligheder, huse og daginstitutioner i Norden og yderligere 18000 er under opførelse. Det er mere end en firedobling på bare tre år, og både private og offentlige bygherrer viser en stærkt stigende interesse for Svanemærket byggeri.

Svanemærket byggeri er godt for både sundhed, miljø og økonomi.
Et Svanemærket byggeri lever op til skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer i både byggematerialer og kemiske produkter og til strenge krav til bæredygtigt certificeret træ. Samtidig skal et Svanemærket byggeri leve op til skrappe kriterier for hele byggeriets livscyklus og er bl.a. kendetegnet ved et lavt energiforbrug (inkl. præmiering for brug af vedvarende energi) og et godt indeklima.

 

LB Consult opfører bl.a. Svanemærket byggeri i Kolding, hvor det 19 etagers højhus, Kolding Sky, skal Svanemærkes.

 

Skal dit projekt Svanemærkes?

Så tag endelig fat i Stinna eller Andreea. Du finder deres kontaktinformationer her.

Leave a Reply