Malling Plejehjem

FAKTA

Bygherre
Aarhus Kommune

Arkitekter
rasmusrasmus
Proces Arkitekter
Wad Landskabsarkitekter

Totalentreprenør
JORTON

Areal
1.500 kvm nybyggeri

Periode
2020-2023

Energi og bæredygtighed
BR18

Ydelser og ansvar
Ingeniørrådgivning

Kontaktperson
Flemming Løgstrup Hansen
JORTON

HJEMLIGE RAMMER PÅ MALLING PLEJEHJEM

Malling Plejehjem gennemgår en gennemgribende om- og tilbygning, hvor formålet er at skabe sammenhæng mellem eksisterende bygninger, ombygninger og nye plejeboliger.

Øget sammenhæng og funktionalitet

En af de centrale ændringer for plejehjemmet er ombygning og renovering af den gamle hovedbygning, så man herigennem skaber gode rammer for aktiviteter, kontorer og omklædningsfaciliteter for personalet. Gangforbindelser forener de eksisterende og nye boliggrupper, og fører op til den nye hovedindgang via et rampeforløb. På den måde garanterer man mobilitet for både beboer, pårørende, besøgende og personalet. I de 10 eksisterende gårdhavehuse ønsker man at øge boligernes rummelighed gennem renovering og udvidelse mod gårdhaven og gadesiden. Boligerne sikrer herved den størst mulige funktionalitet, tryghed og hjemlighed.

Beboerne i centrum

Den nye boenhed omfatter 18 plejeboliger fordelt på to plan. Derudover får beboerne adgang til moderne og stemningsfulde fællesarealer, som danner ramme om et roligt opholdsrum. Boligerne ligger to og to i en struktur med korte afstande. Hovedindgangen placerer sig centralt i nybygningen og har fri adgang til de eksisterende boliggrupper.

LB Consults ydelser

Som rådgivende ingeniør på projektet bidrager vi med projektering af konstruktioner, statik, el, VVS, ventilation og kloak. Derudover bidrager vi med brugbar viden og erfaring ift. projektet.