Mangeårig erfaring sikrer integration af natur og landskab i ’Udsigten’

Integreret i det kuperede landskab ligger Udsigten med kig til Aabenraa Fjord og det varierende istidslandskab.

I Aabenraa opfører W3 Construction et ambitiøst luksusboligprojekt – Udsigten.

Ambitionerne kommer blandt andet til udtryk igennem et ønske om at medtænke FN’s Verdensmål i projektet. Der er blandt andet fokus på urbanitet, landskab og natur, lavenergi, indeklima og meget mere. Fælles- og udendørsarealerne skaber desuden biodiversitet gennem vild beplantning og LAR-løsninger sikrer en optimal føring af regn- og spildevand.

Illustration udarbejdet af Arkitema

Istidslandskabets påvirkning

Det særlige ved Udsigten, er udfordringen med at bygge luksusboligerne ind i det kuperede og stejle terræn. Aabenraa Kommune er præget af den seneste istid, hvilket påvirker byggegrunden, da den er én stor bakketop, som skåner ned mod fladere sletter og tunneldale.

Idéen er at integrere boligerne i det varierende landskab. Det giver udfordringer ift. føring af regn- og spildevand, kotering og spring mellem bygninger. Derudover vurderer vi, at projektet kræver ekstra pælefundering, fordi jordbundsforholdene ikke er optimale. Selvom grunden skaber udfordringer, så er de ikke umulige at løse. Vi tænker derfor kreativt, når vi f.eks. løser de udfordringer det kuperede landskab giver.

Som ingeniørrådgiver bidrager vi med mangeårig erfaring i forbindelse med boligbyggeri af denne type. Projektleder Tim Hviid Vilain uddyber:

"Vores erfaring resulterer i, at vi hurtigt har kunnet give bygherre et oplyst grundlag ift. hvilke konstruktions- og installationsmæssige løsninger, der egner sig bedst til lige netop dette byggeri ift. pris og kvalitet."
Tim Hviid Vilain
Projektleder
4b412f94-3e78-4507-8aab-427267580a5e
3ad6a5d5-5a15-4e53-919e-5a320927c610

Illustrationer udarbejdet af Arkitema

Mangfoldige luksusboliger og grønne fællesarealer

Projektet består af 39 luksusboliger med storslået udsigt til Aabenraa Fjord mod øst og fantastiske lysforhold mod vest. Boligerne fordeler sig mellem fire boligtyper – rækkehuse, rækkehuse med orangeri, parterrehuse og villaer. Denne fordeling efterlever ønsket om, at boligerne henvender sig bredt og mangfoldigt iblandt børnefamilier, enlige og seniorer.

Imellem boligerne ligger ’Den grønne kile’, der er et fælles landskabsrum for Udsigtens beboere. Den grønne kile faciliterer grønne græsenge med vild beplantning, en frugtlund, en udsigtspost, og en naturlegeplads, som ligeledes udnytter og integrerer naturen i projektet.

fakta om byggeriet

På den knapt 19.000 kvm store, unikke grund på Posekærvej 8 i Aabenraa bygger man i alt 39 nye boliger. Det er en prioritet, at alle boliger har kig til Aabenraa Fjord – derfor projektnavnet ’Udsigten’. Boligerne omfavner bredt og skaber et mangfoldigt miljø, idet man imødekommer forskellige behov og ønsker til en fremtidige bolig. Boligbebyggelsen består af fire boligtyper med varierende størrelser fra 130-180 kvm. LB Consult er ingeniør på projektet og bidrager i forbindelse med konstruktioner, VVS, ventilation og el.
Bygherre: W3 Construction ApS // Totalentreprenør: W3 Construction ApS // Arkitekt: Arkitema // Areal: 7000 kvm

OM DENNE NYHED

DEL NYHED