Peder Skrams Gade

Nyhed / Moderne boliger på Trøjborg

31. oktober 2018

Moderne boliger på Trøjborg i Aarhus

I et af Aarhus’ mest ikoniske kvarterer skyder et nyt boligbyggeri snart op. På Peder Skrams Gade 53 på Trøjborg i Aarhus er LB Consult netop påbegyndt projekteringen af et 5-etagers boligbyggeri bestående af 12 velindrettede lejligheder samt renovering og delvis ombygning af nabohusets lejligheder. LB Consult står for projekteringen indenfor alle ingeniørfag og yder teknisk rådgivning og bistand. Bag projektet står Løgten Invest A/S med Luplau & Poulsen som arkitekter.

BYGGERIET HAR EN UDFORDRENDE ARKITEKTUR, DER BLANDT ANDET BYDER PÅ EN DOBBELT MANZARD, UDFORDRINGER MED UDVIDELSE OG RENOVERING AF NABOEJENDOMMEN OG KOMPLICEREDE FUNDERINGSFORHOLD. MEN DET ER OGSÅ ET FLOT BYGGERI, DER KOMMER TIL AT GÅ GODT I SPÆND MED DE OMKRINGLIGGENDE HUSE.”

Moderne boliger i et historisk kvarter

Trøjborg er et typisk arbejderkvarter fra slutningen af 1800-tallet, hvor gamle lejligheder, byhuse og erhvervsbygninger står side om side. Arkitekterne Luplau & Poulsen har gennem et enkelt materialevalg og respekt for områdets arkitektur forsøgt at nyfortolke Trøjborgs karakteristiske bymiljø i byggeriet.

 

Byggeriet indeholder 12 boliger i alt. Én bolig bliver en 2-værelses lejlighed, mens de resterende 11 boliger bliver 3- og 4-værelses lejligheder. Enkelte lejligheder bliver i to etager. Derudover bliver der etableret en elevator i bygningen, og alle lejligheder får egen altan – en enkelt lejlighed får en tagterrasse. Indvendigt er der fokus på lyse og moderne løsninger.

Lejlighederne i nabobygningen på Steen Billes Torv får nedlagt en bagtrappe, så der er plads til at udbygge de små toiletter til badeværelser, og der skal delvist bygges nye køkkener.

Udfordringer og muligheder

“Lige nu går meget af vores tid med at undersøge funderingsforholdene. Det er altid kompliceret, når et nybyggeri skal placeres op ad en ældre nabobygning,” fortæller konstruktionsingeniør Simon Ragnar Lautrup, der er projektleder på sagen, og fortsætter:

“Meget af vores arbejde kommer til at gå med at projektere de bærende konstruktioner, sikre ordentligt indeklima samt gode afløb- og VVS-forhold. Her har man en unik mulighed for at gøre nogle ældre lejligheder mere attraktive og samtidig bygge nogle nye boliger, der giver flere og andre beboelsesmuligheder i området.”

Ud over de ingeniørfaglige ydelser udfører LB Consult også teknisk rådgivning og bistand på projektet.

 

Leave a Reply