Reference / Institution

Nørrestenbro Vuggestue

      

Fakta

Bygherre

Aarhus Kommune

Arkitekt

Regnbuen-Kontur Arkitekter

Hovedentreprenør

Høgh & Rousing A/S

Areal

240 m2

Periode

2015-2017

Energi

Mindste varmeisolering iht. BR15

LB Consults ydelser

Ingeniørrådgivning

Referenceperson

Troels Laigaard, Regnbuen-Kontur Arkitekter


Tilbage

Nye fællesarealer og grupperum

I februar 2017 blev om- og tilbygningsarbejdet i Nørrestenbro Vuggestue afsluttet. Tilbygningen omfatter i alt 118 m2, 98 m2 er blevet ombygget, og et 24 m2 udendørs areal er blevet til et overdækket, opvarmet fællesrum. Vuggestuen har dermed fået nye fælles- og grupperum, der er i direkte kontakt med legepladsen.

Arbejdet blev udført med udgangspunkt i en brugerinddragelse, og der er derfor taget hensyn til både brugere og medarbejderes ønsker. Dette har resulteret i stor fleksibilitet i bygningen, som blandt andet betyder, at børnene nu både kan lege og opholde sig i deres grupperum samt det nye fællesrum. Derudover kan fællesrummet også bruges til sang, spisning, fællesleg mv.

Hos LB Consult har vi haft ansvaret for projekteringen af de bærende konstruktioner, vvs, el, ventilation og energi. Nogle af udfordringerne i projektet har været at sørge for, at de tekniske løsninger i tilbygningen passer til de eksisterende bygningsdele. Derudover har vi haft ansvaret for at få løsningerne godkendt hos Aarhus Kommune, Børn og Unge.

Leave a Reply