Ny ambulancemodtagelse på blot 18 timer

Hasteopgave for Sydvestjysk Sygehus' corona-beredskab

18 timer. Mere skulle der ikke til før Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg havde fået en ny ambulancemodtagelse til corona-patienter.

Et team bestående af medarbejdere fra projektafdelingen på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg, entreprenør, arkitekt og LB Consult, har på blot 18 timer projekteret og hasteopført en ny ambulancemodtagelse til tre ambulancer.

”Der skal lyde en stor ros til hele teamet for det gode samarbejde. Uden fællesskabet havde vi ikke opnået et så hurtigt og godt resultat,” konkluderer Svend Erik Nielsen, projektchef hos Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg.

Hvis man arbejder sammen, kan meget lade sig gøre

Som en del af Region Syddanmarks corona-beredskab har man på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg valgt at forberede flere sengeafsnit til corona-patienter i en eksisterende sengebygning, så man kan holde smittede og ikke-smittede patienter adskilt. I den forbindelse havde sygehuset akut brug for en ny ambulancemodtagelse med direkte adgang til sengeafsnittene.

”Vi fik alle opgaven med at opføre en ny ambulancemodtagelse til Corona-patienter sent sidste søndag aften og vidste allerede dér, at det var et projekt, der ville kræve en ekstraordinær indsats fra alle involverede. I tæt samarbejde med entreprenør, arkitekt og projektafdelingen på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg blev der arbejdet målrettet fra mandag morgen klokken 7.00 med at få projekt og bygning op at stå i løbet af mandagen, så det har været klar til at modtage ambulancer med smitteramte fra tirsdag morgen.,” forklarer Kurt Haudrum Mark, partner og bygherrerådgiver i LB Consult, og fortsætter:

”I den forbindelse skal der lyde en stor ros til personalet i den interne projektafdeling, arkitekten og entreprenøren, der havde 16 håndværkere på opgaven, for at yde en yderst effektiv og flot indsats, der gjorde det muligt at løse opgaven på blot 18 timer. Det viser at med tillidsfuldt og tæt samarbejde, kan meget lade sig gøre.”

Den nye ambulancemodtagelse skal indtil videre rumme tre ambulancer. Men det fleksible statiske system kan hurtigt udvides og få plads til flere ambulancer, hvis sygehuset oplever et større behov.

Teamet bag

Entreprenør: NEM-BYG

Arkitekt: TEKT

OM DENNE NYHED

DEL NYHED