Ny Myretue, Hedensted Kommune

FAKTA

Bygherre
Hedensted Kommune

Arkitekt
Arkitektfirmaet Frost Larsen

Entrepriseform
Fagentreprise

Areal
570 kvm

Periode
2018-2019 (afleveret i 2019)

Energi og bæredygtighed
Energiklasse 2020, DGNB, FSC-certificeret træ, LAR, solcelleanlæg

Ydelser og ansvar
Ingeniørrådgivning.

Kontaktperson
Christian Bøgh Jensen
christian@frostlarsen.dk
Arkitektfirmaet Frost Larsen

BÆREDYGTIG NATURDAGINSTITUTION

I Tørring er en ældre naturbørnehave erstattet af en ny og større børnehave, der er opført efter DGNB-principperne. Den nye bygning er opført og dens udearealer er etableret inden den gamle hovedbygning blev revet ned.

Hedensted Kommune ønskede at opføre et større og mere moderne byggeri, der opfylder krav til DGNB og bæredygtighed, så naturprofilen ses hele vejen igennem institutionens DNA. Den nye institution er i pagt med sine omgivelser og den natur, der omgiver den, og naturperspektivet er tydeligt både i udformningen af bygningen og de grønne udearealer. Opløsningen mellem ude- og indeliv er med til at inspirere børnenes opfindsomhed og motiverer børnene til at undersøge og eksperimentere.

Naturprofilen understøttes af, at bygningen er opført efter DGNB-principper. Udover et optimalt indeklima og lavt energiforbrug er der anvendt FSC-certificeret træ og etableret afvanding via grønt tag samt lokal afledning af regnvand (LAR) på udearealerne, solcelleanlæg til egenforsyning og mekanisk ventilation. Derudover er der fokus på et bæredygtigt udeliv og læring i de udendørs arealer.

LB Consults ydelser

Som en del af totalrådgiverteamet har vi hos LB Consult ansvaret for alle ingeniørdiscipliner (konstruktioner og installationer) inkl. fagtilsyn, IKT-koordinering og bæredygtighedsledelse i alle faser. Pga. de mange tekniske løsninger har vi udført mange funktionstests og haft en stort fokus på commissioning-opgaven.

LB Consult har ligeledes udøvet kvalitetskoordinerende ydelser i forbindelse med kontrol af tid, økonomi, kvalitet og sikkerhed, ligesom vi har deltaget i den fysiske planlægning og brugerkommunikation i forbindelse hermed.
Vi har desuden udarbejdet fagspecifikt idéoplæg og deltaget i den udbudsstrategiske planlægning samt gennemført udbud og forhandling i samarbejde med totalrådgiverteamet.

Visualisering lavet af Arkitektfirmaet Frost Larsen A/S