Nyt seniorbofællesskab i Roholmparken, Albertslund

I Roholmparken opføres der et nyt seniorbofællesskab med 56 seniorboliger og et fælleshus. Det danner ramme for dyrkelse af det sociale og praktiske fællesskab blandt de kommende beboere.

Fællesskab er en af kerneværdierne for opførelsen af de 56 seniorboliger i Roholmparken i Albertslund. Det er et mål, at Roholmparkens fællesskab skal skabe værdi for beboerne. Derfor har vi kombineret vores høje faglighed og en dyb forståelse for kundens behov, for at skabe et godt og værdsat resultat. Alle boliger har en naturlig kobling til de grønne omgivelser og fælleshuset, der placerer sig centralt imellem boligerne. Gårdrummet og fælleshuset giver beboerne mulighed for at dyrke fællesskabet ved blandet andet at holde køkkenhaver. Det er dog også en prioritering, at alle beboere har adgang til udendørs privatliv i form af enten en terrasse eller en altan, som er vendt væk fra gårdmiljøet.


Visualiseringer: gpp arkitekter

Boligerne, der i alt omfatter ca. 3900 m2, er placeret i klynger á 3 bygninger med hhv. 20 eller 16 boliger. Centralt mellem de 3 boligklynger ligger fælleshuset, som er ca. 180 m2 stort. På den måde understreges det, at fællesskab er omdrejningspunkt for Roholmparken. Efter planen skal bygningerne opføres i 2 etager, hvor boligerne enten har et areal på ca. 58 m2 eller 80 m2. Boligerne henvender sig derfor især til enlige eller par.

Det skal være nemt for beboerne at komme til og fra deres bolig. Derfor er der sikret niveaufri adgang for alle beboere. Dem der bor på 1. sal har adgang til elevatorer. På den måde undgås det at bruge den udvendige trappeopgang og svalegang. Svalegangene er minimum 1,5 meter brede, og er nogle steder udvidet yderligere. Det skaber nogle små opholdssteder, hvor beboerne kan gøre ophold og møde naboen, samt nyde udsigten ud over det fælles gårdmiljø. Blankt grågult murværk og olieret træ skaber et smukt spil i facaderne, hvilket giver boligerne sjæl.

 

 

HOLDET BAG

Teamet består af GRÅKJÆR, der er totalentreprenør for Roholmparken ApS, og gpp arkitekter. LB Consult er ingeniør på projektet og bistår med teknisk rådgivning og bistand.

 

 

Læs om vores projekter

OM DENNE NYHED

DEL NYHED