Pingvinanlæg, Kattegatcentret

FAKTA

Bygherre
Kattegatcentret

Arkitekter
Kjær&Richter

Areal
1609 kvm

Periode
2017-2022

Energi og bæredygtighed
BR18

LB Consults ydelser
– Projektering af ingeniørydelser: konstruktioner, VVS, ventilation og energi.
– Udvikling af masterplan

Kontaktperson
Helle Hegelund Knudsen
Kattegatcentret

PINGVINANLÆG MED BÆREDYGTIGHED I FOKUS

I samarbejde med Kattegatcentret og arkitektfirmaet Kjær&Richter har LB Consult A/S udviklet en masterplan i 3 etaper, der har forvandlet Kattegatcentret til en moderne oplevelsesattraktion med en endnu bredere palet af lærerige oplevelser, aktiviteter og samarbejdsflader med havet og naturen som omdrejningspunkt.

Om- og tilbygning
Tilbygningen på 990 kvm består af et unikt pingvinanlæg i to niveauer, hvor gæsterne kommer helt tæt på pingvinerne. Det avancerede anlæg er nemlig bygget uden tykke ruder, så gæsterne mærker den kolde luft og hører pingvinernes lyde.

Derudover er 619 kvm blevet renoveret og ombygget. Formålet med ombygningen er at skabe et indbydende formidlingsrum, hvor gæsterne går på opdagelse og lærer om havet, naturen og pingvinerne. Omdrejningspunktet er oplevelser og formidling med viden, holdning og hjerte.

Med om- og tilbygningen ønsker Kattegatcentret at understøtte centret som et socialt og kulturelt mødested for naturvidenskabelig læring.

LB Consults ydelser
Som rådgiver har LB Consult bidraget med faglig og personlig rådgivning med fokus på gennemtænkte og bæredygtige løsninger. Især bæredygtighed er tænkt ind i projektet – bl.a. er der valgt energieffektive komponenter og systemer som ventilationsanlæg, køleanlæg, lavenergipumper og LED lyskilder.

Yderligere har LB Consult deltaget i udviklingen af en masterplan, der skitserer Kattegatcentrets udvikling de kommende 10-15 år. LB Consult har også bidraget med ingeniørrådgivning og projektering inden for alle ingeniørfaggrupper: Konstruktioner, VVS, ventilation, energi, de tekniske anlæg og el-installationer inkl. alle specialinstallationer.

Billeder er udarbejdet og lånt af Kattegatcentret.