Plejehjem Ny Grønningen

Nyhed / Konkurrence vundet

17. juni 2019

Plejehjem Ny Grønningen, Tinglev

Vi har sammen med Arkitektfirmaet Frost Larsen, Wad Landskabsarkitekter og Arkitekterne rasmusrasmus vundet totalrådgivningsopgaven vedrørende det nye plejehjem Ny Grønningen i Tinglev.

Plejehjem Ny Grønningen

MIT HJEM – VORES HUS

Under overskriften Mit Hjem – Vores Hus er plejehjemmet Ny Grønningen i Tinglev et bud på fremtidens plejecenter, hvor hjemlighed og fællesskab er omdrejningspunkterne.

Centralt for det nye plejehjem Ny Grønningen er at skabe følelsen af hjem. Den arkitektoniske hovedidé bygger derfor på at skabe rammerne for en hverdag, der minder om det liv, beboerne altid har levet.

De 24 boenheder udformes som individuelle ”parcelhuse”, hvor hver boenhed har sin egen hoveddør frem for at ligge side om side med de øvrige enheder på en institutionsgang. Dette understreger, at boligen er beboernes hjem – ikke en institution.

 

Som en del af projektet skal der udformes et fælleshus.

Mens boenhederne finder inspiration i hjemlige rammer, rummer fælleshuset nogle helt andre arkitektoniske værdier og elementer, som understreger de offentlige og udadvendte funktioner i huset. Her kommer man for at spise og være social – gerne sammen med naboer, bekendte og pårørende.

Fælleshusets funktioner har også stor værdi for Tinglev som by.  Det nye Grønningen skal være et attraktivt og indbydende bo- og mødested for beboerne og deres familier, men det skal også være et naturligt mødested for Tinglevs borgere. Fælleshuset skal derfor rumme flere udadvendte funktioner, som tiltrækker forskellige brugergrupper.

 

Vi glæder os til at komme i gang med projektet, der forventes at stå færdigt i sommeren 2021.

 

Læs mere om projektet her.

Tak til Arkitektfirmaet Frost Larsen for lån af visualiseringer.

 

TEAMET ER

Arkitektfirmaet Frost Larsen A/S

Arkitekterne rasmusrasmus Aps

Wad Landskabsarkitekter

LB Consult – Rådgivende Ingeniører A/S

 

 

Leave a Reply