Nyhed / Praktikophold

23. juni 2017

Praktikken har gjort mig voksen

PRAKTIKKEN HAR GJORT
MIG 
VOKSEN

Hos LB Consult ansættes to praktikanter om året, og i dag bliver endnu et praktikophold afsluttet. I februar 2017 startede Michael Kjærgaard Kastberg, som i forvejen er udlært tømrer, sit praktikophold som konstruktionsingeniør, og i dag – fem måneder senere – tager han herfra med en god portion modenhed, stærkere kvalifikationer og mod på en fremtid som rådgivende ingeniør.

AFKLARING PÅ FREMTIDEN
”Som tømrersvend var jeg vant til at gå ude på byggepladser, og der er stor forskel på det og på at sidde foran computeren. Derfor håbede jeg, at praktikken ville hjælpe med at få afklaret, hvad jeg skulle – og det har den. Jeg synes helt sikkert, at jeg er blevet bekræftet i, at jeg gerne vil sidde som den rådgivende,” siger Michael, og fortsætter: ”Jeg kan godt lide at nørde med tallene, og så er det fedt at være med til den første fase af byggeriet.”

”Der, hvor jeg lærte allermest, var på et projekt på Skovvangsvej, hvor jeg var den eneste konstruktionsingeniør. Her havde jeg en del kontakt med arkitekterne, hvilket var meget lærerigt. Jeg havde pludselig ansvaret, skulle tage stilling, forklare videre og komme med fordele og ulemper,” fortæller Michael, som i de fleste tilfælde har kunnet gøre brug af sin håndværksmæssige baggrund.

JEG HAVDE PLUDSELIG ANSVAR, SKULLE TAGE STILLING OG FORKLARE VIDERE

”Der er tit et stykke vej fra tegning til virkelighed, men min tid som tømrer har givet mig kendskab til materialerne, hvad der kan lade sig gøre, og hvad der skal tages hensyn til. Den viden kunne jeg for eksempel bruge i mit arbejde med tegningerne, vi fik fra arkitekterne på Skovvangsvej,” siger Michael, der peger på endnu et område, hvor praktikken har været frugtbar:

”På skolen plejer vi at få udleveret opgaver, hvor tegningerne er klar til at blive regnet på. Her skal man se på bygningen i den virkelige verden og derefter simplificere tingene, pille delene fra hinanden, så det kan blive til tegninger, vi kan regne på. Dét har jeg lært utrolig meget af.”

UDFORDRINGER KOMMER MAN IKKE UDENOM
Et praktikophold er fyldt med både udfordringer og succesoplevelser. En af de store udfordringer, Michael har oplevet, var at skulle formidle sit arbejde på en forståelig og præsentabel måde.

”Det er nemt bare at kradse noget ned, men det skal jo også videre til nogle, der skal kunne arbejde ud fra det, så jeg skulle vænne mig til at formidle mine udregninger og dokumentation, så det var til at arbejde videre med,” siger Michael og fortæller, at andre udfordringer i praktikopholdet – naturligt nok – oftest opstod i opgaver, han ikke havde lavet før. Derudover stødte han løbende ind i faglige områder, han endnu ikke har lært om i skolen.

Men på kontoret i Aarhus sidder 30 medarbejdere – en blanding af erfarne og grønne folk, der sparrer med hinanden på kryds og tværs. Derfor var der altid kollegaer, der var klar til at hjælpe, når udfordringerne opstod. For Michael vejer dette tungt, når han som kommende færdiguddannet ingeniør skal vælge arbejdsplads.

”Det er helt sikkert et sted, hvor jeg kunne finde på at søge arbejde, når jeg bliver færdig. Det er fedt, at der både var unge og rutinerede medarbejdere, som jeg kunne lære af og sparre med, ” siger Michael og fortæller, at han har mødt en god portion tillid. Derfor gik der ikke længe, før Michael fik sin første opgave, som ikke blot var en lille del, men et helt projekt, han kunne kaste sig ud i.

”Jeg er blevet mere voksen af at være i praktik. Det at have kundekontakt og have fået noget erfaring som rådgiver gør, at jeg tør at tage stilling og ansvar. Og fordi jeg jo har haft mange af de samme opgaver, som de færdiguddannede ingeniører får, føler jeg mig i dag på lige fod med dem. Så jeg føler mig helt sikkert mere moden,” fortæller Michael konkluderende.

FORDI JEG HAR HAFT MANGE AF DE SAMME OPGAVER, SOM DE FÆRDIGUDDANNEDE INGENIØRER FÅR, FØLER JEG MIG PÅ LIGE FOD MED DEM

ARBEJDER BEDST, NÅR ISEN ER BRUDT
Udover mulighederne for faglig udvikling, har de sociale arrangementer og gode personlige relationer haft stor betydning for Michael. I løbet af praktikperioden har han deltaget i alt fra sommerfest til badmintonturnering, som firmaets personaleforening havde planlagt.

”Vi har det rigtig godt sammen, og de sociale arrangementer, der bliver planlagt, er med til at bryde isen, fordi man ser hinanden fra andre sider. Og så er det altid nemmere at arbejde sammen, når man har det godt socialt.”

KONSTRUKTIONSINGENIØR
MIKAEL KJÆRGAARD KASTBERG
MKK@LB-CONSULT.DK

Michael-K

Leave a Reply