Her er mulighederne bare uendelige

Et interview med praktikanter fra efteråret 2020

Hos LB Consult har vi hvert semester praktikanter, som vi tager under vingerne og viser hverdagen i en rådgivende ingeniørvirksomhed.

PRAKTIK MED MENING

I efteråret 2020 var Emilie Kristensen i praktik som konstruktionsingeniør og Søren Hoffmann Baun som bygningskonstruktør. Begge var de tilkoblet vores kontor i Aarhus C.

“Man får rigtig stor indflydelse på, hvordan ens eget praktikforløb kommer til at være. Man kan være med i en større sammenhæng med fagligheder på kryds og tværs. Det synes jeg er en kæmpe fordel.”

Således oplevede Emilie sit praktikophold. Søren tilføjede dertil; ”Her er mulighederne bare uendelige”. Hos LB Consult tilrettelægges dit praktikforløb efter dine ønsker og behov.

”Der er meget ansvar og mange muligheder, man kan gribe som praktikant hos os, men samtidig har vi et stort fokus på at møde de studerende, der hvor de er fagligt og personligt – og så hjælpe og støtte dem i deres udvikling derfra. Vi går meget op i løbende at tilpasse forløbet og vejlede praktikanterne, så det giver værdi for dem,” påpeger LB Consults direktør, Lars Bager.

Søren er uddannet snedker, men besluttede sig for at prøve kræfter med konstruktøruddannelsen. For ham er det ikke altid motiverende at sidde i skolen med fiktive opgaver. Praktikken har ifølge ham bidraget med noget andet til uddannelsen. Han sagde blandt andet;

“Her bliver du smidt ud i en opgave, der skal bruges til noget med det samme, og det du laver det giver mening – og det synes jeg personligt er fedt!”

Derudover forklarede han at; ”Det er det der med, at du får en større fornemmelse af et projekt, fordi det ikke bare er noget karaktergivende for dig. Du er faktisk en del af et større billede, hvor noget fysisk bliver opført, og du har et ansvar. Det er helt sikkert med til at motivere mig i at være i praktik.”

 

ANSVAR I TRYGGE RAMMER

Egne ansvarsområder, projekter og en stejl læringskurve er hverdagen for praktikanter hos LB Consult. Det store ansvar er en god og sund vej til læring, men samtidig kan det også være udfordrende. Emilie fortalte:

”Det mest udfordrende ved at være i praktik, er helt klart det ansvar man får. Man bliver kastet lige ud i det, får en opgave og sidder selv med det. Det har været lidt skræmmende, men det er virkelig også det, man lærer mest ved.”

Praktikanter hos LB Consult har under hele opholdet en praktikansvarlig, som fungerer som en hjælpende hånd. Herigennem sikres praktikanternes ønsker og forventninger til LB Consult som praktiksted.

“Vi har i mange år haft praktikanter i huset, og det er vigtigt for os, at vi giver de studerende en god oplevelse i praktikforløbet”, fortæller Astrid Mathilde Edberg, som er HR- og marketingsansvarlig hos LB Consult. Hertil tilføjer hun; “Vores mål er, at praktikanternes forløb hos os giver mening for dem, og at de lærer, hvordan det er at arbejde i en virksomhed som vores. De får en stor grad af ansvar og indgår på lige fod med de øvrige kollegaer i huset”. Læs mere om praktik ved LB Consult.

Søren påpegede, at der altid var hjælp at hente hos kollegaerne, hvis han havde brug for vejledning:

“Jeg skal ikke være bange for at spørge, der sidder et hold til at gribe mig hvis jeg er i tvivl og ellers er det egentlig bare at knokle på. Det er fantastisk at møde op hver morgen. Det er gode kollegaer.”

 

DET SOCIALE

LB Consult har et stort fokus på det sociale, fordi vi tror på, at de gode relationer smitter af på de faglige præstationer. Det gælder også forholdet til praktikanterne, som bliver taget i mod med fælles morgenmad. For både Emilie og Søren betød det meget at have det godt socialt blandt kollegaerne. Praktikanter inviteres til personalearrangementer på lige fod med alle andre medarbejdere. I den forbindelse fortalte Søren:

”Her ved LB Consult går de meget op i, at man som medarbejder har det godt, og at du ikke skal lægge fingre imellem. Du skal bare være ærlig og sige det som det er”.

Emilie var enig og forklarede at fokusset på medarbejdernes velvære gjorde hende mere tilpas i hendes praktikperiode.

OM DENNE NYHED

DEL NYHED