Rantzausminde

FAKTA

Kunde
Koncenton

Areal
10.000 m2

Periode
2017-2021

Energi
BR18

Ydelser og ansvar
Bygherrerådgivning

Kontaktperson
Mads Posch, Koncenton

97 BOLIGER I SVENDBORG

I Svendborg opføres 97 boliger i hhv. 1 og 2 plan med udsigt til vand og grønne fællesarealer. 1-plans boligerne er 105 kvm, mens 2-plan husene er 96 kvm.

Mellem husene er der anlagt en park med stisystemer, en sø og et fælleshus for områdets beboere. I fælleshuset kan der afholdes fællesarrangementer med fællesspisning, eller der kan indrettes ekstra gæsteværelser eller legerum alt efter, hvad de kommende beboere ønsker. Husene udføres i kvalitetsmaterialer fra inderst til yderst, og der er kræset for detaljerne f.eks. i husenes murværk.

Arkitektonisk greb
Projektet henter inspiration fra de buede sydfynske vejforløb. Husene, som bygges i tegl, får et klassisk udtryk med fokus på minimal vedligehold og en gennemtænkt indretning. De højst beliggende huse i 2 plan får saddeltag og vender sig mod vandudsigten. De resterende huse får fladt tag og vender sig optimalt i forhold til kig til vand og det store grønne fællesareal.

Projektet er en gentænkningen af de klassiske landsby-miljøer. Projektet er anlagt i små klynger i en bue omkring det store fællesareal. Udover det store grønne areal er der prioriteret mindre semiprivate fællesarealer med mulighed for at finde læ og skabe mødesteder for beboerne mellem husene. På det store grønne fællesareal er der bålplads, fodboldbane og fælleshuset. Området bliver beplantet med buske og træer og vil være et attraktivt sted for både aktiv bevægelse, stille gåture og leg i mange former.

LB Consults ydelser
LB Consult har bistået Koncenton med bygherrerådgivning og tilsyn i forbindelse med deres overtagelse af projektet fra bygherre.