Risskov Brynet

Nyhed / Risskov Brynet, Aarhus

24. juni 2019

Risskov Brynet 9 – DGNB Guld-byggeri på vej til Risskov Brynet

LB Consult er ingeniørrådgivere på nyt bæredygtigt byggeri i det nye boligområde Risskov Brynet i Aarhus. Det er målet, at projektet skal certificeres med DGNB Guld.

 

På det tidligere erhvervsområde ved Bryggervej i Aarhus tæt på by, skov, strand og uddannelsesinstitutioner skyder et nyt boligområde op.

Projektet har været i gang siden 2014 og går nu ind i den næste etape, hvor LB Consult er tilknyttet som rådgivere. Projektet er placeret i den østlige ende af Risskov Brynet og bliver områdets ansigt, når man ankommer fra denne side.

Bebyggelsen består af tre ens boligenklaver, der hver består af 4 rækkehuse i to plan og 9 lejligheder omkring en fælles opgang. Bygherre er Bryg K/S, der er ejet i fællesskab af Domis Ejendomme og Nrep.

DGNB-profil

Bæredygtighedsprofilen skal skinne klart igennem i Risskov Brynet. Derfor er det også målet, at den næste etape skal certificeres med DGNB Guld. For at opnå certifikatet skal boligerne udmærke sig som et bæredygtigt byggeri, der både har fokus på minimering af klimabelastninger, god totaløkonomi med fokus på bæredygtig drift samt gode og sunde rammer for beboerne.

I arbejdet med boligerne er der derfor et stort fokus på at benytte de helt rigtige materialer, der er udvalgt med omtanke for både miljømæssige, økonomiske og sociale aspekter.


Kort om Risskov Brynet

Boligerne i Risskov Brynet henvender sig til både studerende, familier og seniorer, og det er visionen at skabe et varieret boligområde, hvor der er plads til alle.

Når bydelen står færdigbygget i 2020/2021, rummer den 125.000 etagemeter bolig, ca. 5000 indbyggere samt et mindre areal til erhverv i form af bl.a. to dagligvarebutikker.

Området etableres med et naturkoncept for hver blok og indeholder grønne områder, grill- og bålpladser, fodboldbaner, børnehave, indkøbsmuligheder samt udendørs fitnessredskaber. Der er desuden mulighed for at deltage i en delebilsordning.


 

Læs mere om projektet her.

Vend tilbage til nyheder.

 

 

Leave a Reply