Rønde Hovedgade

FAKTA

Bygherre
djursBO

Arkitekt
Schwarz Arkitekter

Totalentreprenør
Aalsrode Tømrerfirma

Areal
3.300 m2

Periode
2018-2019

Energi
BR18

Ydelser og ansvar
Ingeniørrådgivning

Kontaktperson
Klaus Allerman, Aalsrode Tømrerfirma

FÆLLESSKAB FOR SENIORER

På hovedgaden i Rønde opføres et nyt stort seniorfællesskab. 

De 30 nye almene familieboliger skal bidrage til byens nye seniorområde og udgør en nyetableret afdeling for det almene boligselskab djursBO. De to punkthuse i 4 etager tilbyder byens seniorer en ny mulighed for et boligfællesskab. I stueetagen af det ene hus findes et stort fællesrum, der indbyder til fællesskab for alle beboerne.

De nybyggede boliger er indrettet som familieboliger og henvender sig til de +60-årige seniorer. Boligerne udføres med almindelige tilgængelighedsregler og under hensyntagen til, at selvhjulpne borgere kan blive boende, så længe som muligt i boligerne.

I projektet er der et stort fokus på at opføre et moderne og bæredygtigt byggeri med et lavt energiforbrug. Ud over de nye boliger bidrager projektet også med nye udenomsarealer som sammen med de øvrige nyopførte bygningers arealer skal danne en grøn oase for beboerne. Udearealerne spiller sammen med byggeriet og skal åbne op for alle områdets beboere, der skal føle sig velkomne og få lyst til at bruge faciliteterne.

Byggeriet er en del af et moderne senior-hjemsted i Rønde. Det samlede byggeri fremstår som en levende, naturlig og dynamisk del af Rønde, sådan at borgere udefra føler sig indbudt til området. 

I samarbejde med bl.a. totalentreprenør Aalsrode Tømrerfirma overtog og færdiggjorde vi projektet, der er afleveret i 2019.