Roholmparken, Albertslund

FAKTA

Bygherre
Gråkjær

Arkitekter
gpp arkitekter

Totalentreprenør
Gråkjær

Areal
4500 kvm

Periode
2021-

Energi og bæredygtighed
BR21

Ydelser og ansvar
Ingeniørrådgivning

Kontaktperson
Martin Bytoft
Gråkjær

FOKUS PÅ TILGÆNGELIGHED, FÆLLESSKAB OG PRIVATHED

I Albertslund opfører Gråkjær et nyt seniorbofællesskab, Roholmparken, med 56 seniorboliger og et fælleshus.

Boligerne, der i alt omfatter ca. 4500 m2, er placeret i klynger á 3 bygninger med hhv. 20 eller 16 boliger. Efter planen skal bygningerne opføres i 2 etager, hvor boligerne enten har et areal på ca. 65 m2 eller 82 m². Boligerne henvender sig derfor især til enlige eller par.

Centralt mellem de 3 boligklynger ligger fælleshuset, som er ca. 180 m2 stort. Det danner ramme for dyrkelse af det sociale og praktiske fællesskab blandt de kommende beboere. På den måde understreges det, at fællesskab er omdrejningspunkt for Roholmparken.

Gennemtænkte, brugbare og enkle løsninger

Alle beboere skal have nem og niveaufri adgang til deres bolig. Derfor tager vi eksempelvis hensyn til de svagt gående beboere ved at bygge elevatorer op til 1. sal. Derudover har svalegangene en bredde på 1,5 m. Det faciliterer problemfri bevægelighed og tilgængelighed for beboere med rollator. Det er vigtigt for os, at vores løsninger er enkle og brugbare for Roholmparken.

Fællesskab og privathed

I midten af Roholmparken ligger det 180 m2 store fælleshus. Det understøtter visionen om fællesskab. Her er tanken at lave et sted, hvor der er mulighed for at bakke op om et socialt og praktisk fællesskab. Vores ambition er at lave rammerne for et let tilgængeligt og uforpligtende fællesskab på flere niveauer. Når det er sagt, ved vi også, at vi som mennesker har behov for privatliv. Derfor kombineres muligheden for fællesskab og privatliv.

LB Consults ydelser

Vores opgave omfatter ingeniørrådgivning i forbindelse med opførelsen af Roholmparken. Vi rådgiver i forbindelse med anlæg, bærende konstruktioner, afløb, VVS, el og ventilation. Desuden leverer vi certificeret brandrådgivning til BK2 og certificeret statik til KK2. Sammen med Gråkjær og gpp arkitekter bidrager vi til et godt og gnidningsfrit samarbejde.

Efterhånden har vi tilegnet os stor erfaring med projekter som dette. Det betyder, at vi har forståelse for hvilke elementer vi skal prioritere og være opmærksomme på.