Skt. Nikolaigården

FAKTA

Bygherre
Vor Frue Kirkes Menighedsråd

Arkitekt
Arkitektfirmaet Vilhelmsen, Marxen og Bech-Jensen

Areal
790 kvm

Periode
2020-2022

Ydelser og ansvar
Ingeniørrådgivning

Kontaktperson
Bruno Viuf Larsen, Arkitektfirmaet VMB

TIL- OG OMBYGNING AF KIRKEKONTOR

Den historiske og charmerende sognegård, Skt. Nikolaigården, fungerer som kirkekontor, derfor er det vigtigt at bygningen opfylder både gæsters og personalets behov.

Med sin smukke, men tillukkede facade mod Vestergade, den labyrintagtige indretning og behovet for mere plads og åbenhed er LB Consults og VMB Arkitekters opgave at løse disse udfordringer. Særligt har vi i LB Consult haft fokus på et sundt indeklima, hvor projektering af ventilationsanlæg har krævet særlige og innovative løsninger i de gamle bygninger.

Et lyst og åbent miljø
Skt. Nikolaigården består af to ældre, sammenhængende huse, som med sine 590 kvm ikke opfylder både nuværende og fremtidige behov. Om- og tilbygningens opfylder ønsket om at skabe mere plads til især konfirmationsundervisning, men i den grad også at åbne og lysne lokalerne og sikre et sundt indeklima i kontormiljøet.

De eksisterende lokalers ombygning skal skabe tilgængelighed og lyse lokaler, som ønsket. Tilbygningen, som består af 200 kvm mod syd skal give god plads til tre moderne undervisningslokaler til sognets konfirmander. Det nye indgangsparti har åbenhed og kig gennem huset fra gade til sognegården i højsædet.

LB Consults ydelser
I arbejdet med tilbygningen er der lagt stor vægt på at balancere mellem de historiske værdier og arkitekturen i området samtidig med at kontor- og undervisningsmiljøerne lever op til en tidssvarende og moderne indretning.

LB Consults opgave omfatter at levere teknisk rådgivning og bistand i en lang række rådgivningsfaser med fokus til forskellige ingeniøropgaver, herunder; konstruktion, energiberegninger, VVS, ventilation, el og brand.