Om- og tilbygning af Skt. Nikolaigården

I skyggen af Vor Frue Kirke i Aarhus ligger den gamle sognegård Skt. Nikolaigården, der fungerer som Kirkekontor. Sammen med VMB Arkitekter har LB Consult fået til opgave at genoplive og fremtidssikre Skt. Nikolaigårdens indretning.

Moderne kirkekontor i historiske rammer

Skt. Nikolaigården består af to ældre, sammenbyggede huse. Til trods for sine 590 kvm rummer sognegården ikke de funktioner, der understøtter det nuværende og fremtidige behov.

Udover et ønske om mere plads til især konfirmationsundervisning har menighedsrådet også et ønske om at komme af med den kringlede og lukkede indretning og i stedet få nogle åbne og lyse lokaler og kontormiljøer, der skaber et optimalt flow i huset – for både gæster og personale.

Foto
Forside disp.

Skt. Nikolaigårdens smukke, men tillukkede facade mod Vestergade, den labyrintagtige indretning og behovet for mere plads og større åbenhed er kerneudfordringerne, som LB Consult og VMB Arkitekter skal hjælpe med at løse.

Ombygningen af de eksisterende lokaler skaber tilgængelige, lyse og åbne lokaler, mens tilbygningen mod syd giver plads til tre moderne undervisningslokaler til konfirmationsholdene i sognet.

Ved indgangspartiet skal åbenhed og kig gennem huset fra gade til gårdhave gøre sognegården mere imødekommende og lys.

I arbejdet med tilbygningen er der lagt stor vægt på at balancere mellem de historiske værdier og arkitekturen i området samtidig med at kontor- og undervisningsmiljøerne lever op til en tidssvarende og moderne indretning. Udvendigt underordner og respekterer tilbygningen derfor byggeskikken i området, mens den indvendige indretning fokuserer på åbenhed og flow.

Fakta

Arkitekt: VMB Arkitekter

Areal: 790 kvm i alt; 590 kvm ombygning og 200 kvm tilbygning.

Tidsplan: 2020-2021

LB Consults ydelser: Ingeniørrådgivning

 

Tak til VMB Arkitekter for lån af skitse- og billedmateriale.

OM DENNE NYHED

DEL NYHED