Torvehuset

Nyhed / Torvehuset klar til indflytning

1. april 2020

De første beboere er flyttet ind i Torvehuset i Åbyen i Aarhus

Torvehuset er seneste skud på stammen af beboelsesejendomme i Åbyen, den nye bydel på Søren Frichs Vej i Aarhus. Beboerne er netop begyndt at flytte ind i ejendommen, som LB Consult har udført bygherrerådgivning og tilsyn på for Koncenton i forbindelse med deres overtagelse af det markante byggeri fra bygherre.

Torvehuset i den nye bydel Åbyen, der i disse år skyder op mellem den populære bydel Åbyhøj og det grønne område ned mod Aarhus Å, er næsten afleveret, og de 156 lejligheder er nu ved at tage imod de kommende beboere.

Beboersammensætningen består fortrinsvis af studerende og nyuddannede, der ønsker at bo tæt på uddannelse og byliv. Lejlighederne er en blanding af et- og toværelseslejligheder, der alle har egen altan. I stueplan kommer butikker, frisører eller caféer til at skabe et blandet bybillede fyldt med liv.

 

Torvehuset

Tagterrasser med udsigt

Torvehuset er opført i syv etager, men med glidende nedtrapning i højden til fem etager. Det giver både giver variation i ejendommens arkitektoniske udtryk, og samtidig skaber det plads til integrerede udendørs opholdsrum for beboerne.

På taget etableres der en fælles tagterrasse, der kan benyttes frit af ejendommens beboere. De 400 kvm tagterrasse indbyder til mange timers grill og hygge med udsigt over byen og de grønne områder langs Aarhus Å.

På en anden tagterrasse er det planen at indrette en indhegnet boldbane og skabe plads til fysiske aktiviteter.

Også i stueplan er udemiljøet tænkt ind som en del af livet i ejendommen. Her er der plads til torvemiljø og grønne afskærmninger, så der er opholds- og passagemulighed for alle, ligesom det er tanken at caféer i stueplan kan tilbyde udeservering, så områdets udearealer bliver fyldt med liv.

Leave a Reply