Tulipgrunden tager form

Moderne boligbyggeri i harmoni med rå industrihistorie

På den gamle industrigrund i Brabrand, hvor Tulipfabrikkerne – oprindeligt JAKA – havde til huse frem til 2008, er et moderne boligområde vokset frem. LB Consult har ydet ingeniørrådgivning i alle projektfaser i forbindelse med etableringen af 26 dobbelthuse, 84 rækkehuse, samt 68 almene boliger.

ET MODERNE OG ATTRAKTIVT BOLIGOMRÅDE TÆT PÅ BY OG SKOV

Efter Tulips nedlukning af produktionen i Brabrand, har det store fabriksområde siden stået stille hen. Efter forvandlingen af området er det sidste tegn fra slagteriet den centrale hovedbygning, der ligger centralt mellem de moderne boliger og grønne områder. Det nye kvarter – Høiriisparken – ligger tæt ved dag- og uddannelsesinstitutioner, foreningsliv, indkøb, spisesteder, kulturaktiviteter og et stenkast fra Aarhus centrum.

MODERNE RÆKKE- OG DOBBELTHUSE

I den første og anden etape af byggeriet på den naturskønne Tulip-grund, er der opført dobbelt- og rækkehuse, som primært appellerer til familier og seniorer. Naturen er integreret mellem husene, hvilket betyder at beboerne let kan tilbringe tid i skønne omgivelser.

De 26 dobbelthuse, som har udkig til Brabrand Sø, udgør 52 boliger. De arkitekttegnede dobbelthuse har hver 150 kvm, som man kan boltre sig på. Herudover er dobbelthusene opført i to forskudte plan og har sydvendte vinduespartier, der giver optimalt lysindfald og skøn udnyttelse af udsigten mod naturen. Husene tilegner sig bl.a. familier, idet boligerne er placeret med den karakteristiske og naturskønne Brabrand-skrænt som baghave. Her kan børn og barnlige sjæle udforske naturen og gå på opdagelse. Med andre ord danner området en perfekt ramme for både børn og voksnes oplevelser.

Derudover er der opført 84 rækkehuse i to plan som står i to forskellige typer på henholdsvis 100 og 120 kvm. Rækkehusene er beliggende i den attraktive bydel og omsluttes af små stikveje der forbinder boligerne med de grønne fællesarealer. Hver bolig har enten sin egen lille have eller terrasse.

DEN GAMLE CENTRALE FABRIKSBYGNING

Centralt placeret mellem boliger og grønne fællesarealer ligger Tulip-fabrikkens gamle hovedbygning. Den er bevaret for at bibeholde områdets historie og dermed inkorporere en lille bid af den daværende industrielle æstetik og kultur. Ombygningen af fabrikken omfavner beboernes interesser og behov, da denne skal huse fællesfaciliteter og hermed skabe mangfoldighed og fællesskabsfølelse for beboerne. Beboerne i området vil igennem processen blive inddraget for netop at imødekomme idéer til fabriksbygningens fremtidige funktioner. Projektet er endnu ikke fastlagt.

68 ALMENE BOLIGER

I tredje etape af det moderne nybyg på Tulips gamle slagterigrund, opføres 68 almene boliger, der netop har haft første spadestik. Boligerne skal bestå af en kombination af både familie- og ungdomsboliger, hvilket indbyder til at en mangfoldig gruppe mennesker er velkommen i det nye grønne boligkvarter. Området dækker nemlig både behov for unge, familier, enlige og ældre.

Ungdomsboligerne opføres i tre blokke, der hver er i to etager, og som tilsammen rummer 40 boliger. Hver lejlighed er 50 kvm store. De 28 rækkehuse, også i to plan, skal rumme hver 100 kvm, og henvender sig i høj grad til unge børnefamilier, enlige og ældre. Projektet er sendt i EU-udbud.

LB CONSULT YDER RÅDGIVNING INDEN FOR ALLE INGENIØRFAG

“Vi yder ingeniørrådgivning i alle projektfaser, og alle ingeniørfaggrupper er involveret i de enkelte projektfaser. Både el, vvs, ventilation og konstruktionsingeniører er i gang for at sikre bygherren et solidt og gennemtænkt projekt. Derudover yder vi også bygherrerådgivning i forbindelse med de kommende projektfaser”, forklarer Tim Hviid, der er konstruktionsingeniør og projektleder på Tulip-grunden.

OM DENNE NYHED

DEL NYHED