Viby Skole, Aarhus

FAKTA

Entrepriseform
Aarhus Kommune

Arkitekt
ERIK Arkitekter

Entreprenør
Fagentreprise

Areal
Tilbygning: 469 kvm
Ombygning: 1.074 kvm

Sum i DKK ekskl. moms
15,3 mio. kr. 

Periode
2016-2018

Energi og bæredygtighed
BR15

Ydelser og ansvar
Ingeniørrådgivning, udbud og fagtilsyn

Kontaktperson
Johnny Lundbye
jlu@erik.dk
86 76 61 88 

MERE PLADS TIL LÆRING PÅ TVÆRS

Viby Skole ombygger og udvider med en knap 500 kvm stor tilbygning.

Tilbygningen består af tre nye klasselokaler, toiletter og garderobe samt et dobbelthøjt multirum, der kan indrettes til fagmiljøer eller bruges til gruppearbejde, ligesom det fungerer som gennemgangsrum og skolens køkken også er placeret ved multirummet.

For de ældste elever indrettes der bl.a. faglokaler og indbydende områder til ophold i pause og undervisning. For de yngre elever er der SFO-lokaler.

Om- og tilbygningen af Viby Skole fokuserer på at skabe inspirerende læringsmiljøer med fokus på fællesskaber på tværs af årgange og sikre en bedre sammenhæng mellem klassetrin. Totalrådgivningsopgaven har et stort fokus på energirigtige og driftsvenlige løsninger. Projektet skal indpasses et eksisterende ældre byggeri, og den arkitektoniske kvalitet bliver
derfor vægtet højt. Om- og tilbygningen bliver foretaget, mens skolen er i brug, hvilket kræver tæt samarbejde
med skolen under hensyntagen til personale og elever.

 

LB Consults ydelser

Som underrådgiver for totalrådgiver har LB Consult stået for at projektere de bærende konstruktioner, afløbs-, VVS-, ventilation- og elinstallationer. De eksisterende installationer er kortlagt og ombygget iht. de nye forhold og tilbygningen.

Belysningsanlægget består nu udelukkende af LED-belysningsarmaturer med lysstyring via on/off/lux sensorer og tilstedeværelsessensorer med dagslysregulering, for at opnå et energirigtigt belysningsanlæg med lang levetid og et minimum af vedligehold. Det eksisterende ventilationssystem på skolen er tilpasset de nye forhold. Sammen med
nye airmastere sikrer anlægget et godt og sundt indeklima i alle rum og løser dermed en stor udfordring med indeklimaet på skolen. I tilbygningen er der etableret nyt ventilationsanlæg.