Reference / Erhverv og kontor

Vonsild Sognehus

      

Fakta

Bygherre

Vonsild Kirkes menighedsråd

Arkitekt

CUBO Arkitekter

Entrepriseform

Hovedentreprise

Areal

466 m2

Periode

2018-2019

Sum

13 mio. kr.

Energi

BR15

LB Consults ydelser

Ingeniørrådgivning, fagtilsyn og byggeledelse

Referenceperson

Thomas Kranz, CUBO Arkitekter

Gul klassicistisk kirke får nyt sognehus

Det nye sognehus på 466 m2 erstatter en ældre bygning på 103 m2, som nedrives i etaper for at gøre plads til det nye sognehus.

Sognehuset bliver en bygning i ét plan, hvor der er fokus på indbydende indgangspartier og lysindfald i fællessrum såvel som kontorer og undervisningsfaciliteter. Derudover rummer bygningen også sognets kapel. Funktionerne i den aflange bygning er delt op i to. Kapel og graverfaciliteter til kirkegårdens personale ligger i den ene ende. Herefter følger et gennemgående uderum i bygningens bredde med overdækning. I bygningens anden ende er der placeret kontorer og undervisningsfaciliteter. Langs bygningens front er der et bredt, overdækket terasse- og adgangsparti med rampe og siddepladser.

Byggepladsen etableres udenom en fredet blodbøg, som kommer til at danne gårdsplads foran det nye sognehus. Desuden nedrives en del af den nuværende graverbygning for at gøre plads til byggepladsen, mens en anden del bliver stående, da installationer er sammenkoblet mellem graverbygning og kirkerum.

LB Consult bistår med ingeniørrådgivningen for alle bærende konstruktioner, el og VVS på projektet. Dertil fagtilsyn og byggeledelse.

Leave a Reply