Reference / Erhverv og kultur

Vonsild sognehus

IMG_2635
IMG_4875
IMG_4862

Fakta

Bygherre
Vonsild Kirkes menighedsråd

Arkitekt
CUBO Arkitekter

Entrepriseform
Hovedentreprise

Areal
466 kvm

Periode
2018-2019

Sum
13 mio. kr.

Energi
BR15

LB Consults ydelser
Ingeniørrådgivning, fagtilsyn og byggeledelse

Referenceperson
Thomas Kranz, CUBO Arkitekter

Gul klassicistisk kirke får nyt sognehus

Det nye gule sognehus på 466 m2 erstatter en ældre bygning på 103 m2. Den gule farve kendetegner al træbeklædning samt alle vinduer samt ud- og indvendige døre. På den måde taler det nye sognehus sammen med den gamle kirke.

Sognehuset er en bygning i ét plan, hvor der er fokus på indbydende indgangspartier og lysindfald i fællessrum såvel som kontorer og undervisningsfaciliteter. Derudover rummer bygningen også sognets kapel. Funktionerne i den aflange bygning er delt op i to. Kapel og graverfaciliteter til kirkegårdens personale ligger i den ene ende. Herefter følger et gennemgående uderum i bygningens bredde med overdækning. I bygningens anden ende er der placeret kontorer og undervisningsfaciliteter. Langs bygningens front er der et bredt, overdækket terasse- og adgangsparti med rampe og siddepladser.

Byggepladsen blev etableret udenom en fredet blodbøg, som gårdspladsen foran det nye sognehus nu centrerer sig om. I byggeprocessen blev den nuværende graverbygning delvist stående, da installationer mellem graverbygning og kirkerum var sammenkoblede. Gammelt er veget for nyt efterhånden.

LB Consult bistod med ingeniørrådgivningen for alle bærende konstruktioner, el og VVS på projektet. Dertil fagtilsyn og byggeledelse.

Leave a Reply