Zebra House II, Gellerup

FAKTA

Bygherre
PKAE

Arkitekt
CEBRA

Totalentreprenør
A. Enggaard

Periode
2020-2023

Energi
BR18

LB Consults ydelser
Ingeniørrådgivning
Sikkerhedskoordinering

Referenceperson
Dennis Thranum, A. Enggaard

76 MODERNE BOLIGER I GELLERUP

På Inger Christensens Gade i Gellerup, Aarhus Vest finder man 2. etape af boligbyggeriet Zebra House. Projektet er en del af delområde 5 i Lokalplan 1014 for Aarhus Kommune – et blandet byområde i Gellerup.

Byggeriet er opført som traditionelt betonelementbyggeri, med vægge og dæk, i betonelementer. Bygningerne er udført med spring i tagkonstruktionerne, enkelte spring i facaden og forskudte altaner. Her er tale om et byggeri med en rød tråd – valget af røde tegl i flere nuancer skaber et varieret og spændende udtryk fuld af detaljer. De grønne udearealer med røde stier binder bygningerne godt sammen. Her er især lagt vægt på gårdmiljøet, der er indrettet med fælles cykelskure, opholdsarealer og en legeplads til de små.

2. etape af Zebra House består af 4 bygninger, bygning A, B, C og D. Bygningerne er opført i 4 etager, fra stue til 3. sal, samt med kælder. Bygning A og B er bygget sammen på 1.–3. sal og har en port-gennemgang i stueplan. Det samme er gældende for bygning C og D. I alt omfatter byggeriet 4.800 m2. Kældrene rummer plads til depot og cykelparkering.

Hver bygning består af 19 lejligheder, hvilket vil sige, at der i alt opføres 76 boliger. Boligerne er varierede og rummer mellem 1-4 værelser. Lejlighederne har enten egen terrasse, fransk altan eller alm. altan. Derudover er et parkeringsareal etableret.

LB Consults ydelser
LB Consults opgaver omfatter teknisk rådgivning og bistand i forbindelse med blandt andet konstruktioner, el, VVS, ventilation, kloak, brand og energi.
Derudover agerer LB Consult sikkerhedskoordinator i projekteringsfasen.

Læs mere på: www.zebrahouseaarhus.dk